Det er bare å innse det. Det at du sjekker TV-tipset denne tirsdagen betyr én av tre ting:

  • du har ikke noen å feire Valentine’s Day med.
  • du feirer Valentine’s Day med feil person.
  • du tror ikke på feiring av Valentine’s Day fordi det er «no’ amerikansk skjiitl»/«oppfunni av handelsstanden»/«no’ førrbainna kliss»

OK, evt at du er i den fasen hvor romantikk må vike inn for bleieskift. Men uansett hvilke av de ovennevnte som gjelder, er det nok lurest å styre unna alt som minner om hvilken dag det er i dag på TV, hvis du ikke vel bli trist, sur eller FØRBAINNA. Vi har dermed funnet de kanalene som er nærmest idealet om en

VALENTINESFRI SONE!

 

NRK1
Riksen leverer! «Ut i naturen» (19:45) byr på fjellklatring med en kvinnelig journalist og en 15 år gammel «fjelldronning», forhåpentligvis lave odds for romantikk der i gården. Extratrekning (20:45), nyheter, Oddasat og Wallander (23:45) burde også være trygge kort. Heldigvis har den nye Sherlock-serien (21:30) også unngått den åpenlyse fristelsen til å sexe opp (eller evt homofisere) evig aseksuelle Holmes.

Se imidlertid opp for «koselige» innslag på Førkveld (18:00), muligens også Dagsrevyen (spesielt 21:00-utgaven med innslag fra distrikskontorene).

 

DISCOVERY
Jada. «Mythbusters» (20:00), «Gullfeber» (21:00), «Kampen om manndommen» (22:00) og «Livsfarlig hogst» (23:00), toppet med «American Hotrod» (00:00). Får imidlertid et betydelig minus for å være lite unisexvennlig, et antatt dårlig tilbud for kvinner i den aktuelle målgruppen skissert ovenfor. eller vent litt. Er det snarere JEG som er sexistisk nå. Oi. Her må det trås varsomt.

Jeg unnlater å nevne alle sportskanaler for å unngå lignende overtramp.

 

SVT2
Er faktisk like betryggende fri for romantikk, og for en gangs skyld MINST like dørgandes kjedelig som NRK1 i kveld. Hva sies om en finsk serie om livet uten alkohol (19:30)? Den nye musikkdokumentarserien «Låtarna som förändrade musiken» (20:00) er oppsiktsvekkende dårlig til å være svensk musikk-TV -like middelmådig og forutsigbart som bandet Sahara Hotnights, som programlederen av en eller annen uforklarlig årsak er hentet inn fra. Men heldigvis er det i denne sammenhengen en fordel at de greier kunststykket å få popmusikk til å virke usexy.

Ellers: nyheter, sport, quiz, hårdrock («Hårdrockens historia» 22:45, yo!) -og en dokumentarserie om en fri teatergruppe om på tross av trussel om konkurs velger å sette opp en 48 timers eksperimentell forestilling som skaper skarp debatt og driver skuespillerne til vanvidd! Skandinavisk rikskringkasting på sitt aller mest usexy, altså! Tommel opp!

 

VIASAT 4
Minerydding i Afghanistan (bildet) (22:00), truckere (20:30) og Cops (20:00) – og dessuten høyner denne såkalte mannekanalen unisexverdien ved å vise tidenes to mest aseksuelle sitcoms: «Fresh Prince Of Bel Air» og «Seinfeld». I ett av disse tilfellene er dette ment som et kompliment. Skal ikke si hvilket, men poster heller to klipp fra dagens episoder av de respektive seriene, så kan man gjøre seg opp sin egen mening.

13:30

23:00

Imidlertid ser vi oss nødt til å advare om den overhengende faren for romantiske, hjertevarme øyeblikk i minst én av dagens fire Simpsonsepisoder, statistisk sett.

 

FEM
Wow! Jeg tror vi har en (noe overraskende) vinner her! Hvis du føler deg romantisk etter å ha sett to episoder hver av «Unge Mødre DK» samt norske «Unge mødre», etterfulgt av «Bryllupsgalskap» (21:30) og «Ung, dum og gravid» (22:35) …. vel, da er du såpass desperat at du uansett bør befinne deg et helt annet sted enn foran TVen i dag.

Crappy Valentine’s!

 

  • Trenger du derimot å se en romantisk film, har Comoyo samlet en del slike her

 

SE OGSÅ
South Park (TV2 Zebra 21:00)
Ein idiot på tur (NRK3 21:40)
Armenia -merka av folkemordet (22:30)
Letterman (VOX 23:05)