Trønderrock er et merkelig udefinert begrep. Er det all rock fra Trøndelagsfylkene? All rock OM Trøndelag? All rock basert på trønderhelligdommen Prudence sin seinperiode, når trekkspillet til Terje Tysland for alvor begynte å flørte med dansen med lokalet? Det e’ itj’ greit å si.

Og det e’ itj’ rart at et begrep som dermed fort innbefatter både DDE, Chand Torsvik og Stein Ingebrigtsen for mange har blitt synonymt med et skjellsord. Men altså, har du et problem med Prudence har jeg et problem med deg. Har noe norsk band noensinne avsluttet karrieren så verdig som Prudence gjorde 11. desember 1975, med låta i YouTube-videoen over?

Neppe. Derfor var det nok en dårlig idè når Åge og Terje endelig kom tilnærmet på talefot og gjenforente Prudence under åpningen av Namsos Rock City i fjor, 11. november. Og det skulle ikke forundre meg mye om nettopp denne konserten får runde av kveldens dokumentar «Trønderrock fra a til nå» (TV2 20:00). Som tar sikte på nettopp å definere selve trønderrockens vesen, i en reise fra Prudence til Åge og Terje solo frem til DDE og ikke nærmere spesifiserte «nye band». Høres ut som en blanding av kjempekleint og helt awesome (respektiv prosentandel uviss). Akkurat som trønderrocken i seg selv.

Men har de tatt med Røros’ store outsidermusiker og punkpoet Per Bergersen (R.I.P.)?

Neppe. Tsk.

Siden dere først er i gang med kulturmidlene der oppe: hva med en dokumentar om Trønderfunken? Seriøst! Her representert v/fetteren til Åge.

Strengt tatt er det vel ham og ham alene som ER trønderfunken. Men vel verdt en dokumentar for dét.

SE OGSÅ
In Treatment (SVT2 19:30)
Paradise Hotel (TV3 21:30)
Valdres Teens (NRK1 22:00)