Stor premierekveld på flere norske kanaler i kveld! Av erfaring vet vi imidlertid at det aller meste kommer til å være fælt.

Men fortvil ikke. Vi har alternative løsninger.

 

20:00 Vis meg ditt kjøleskap (TV3)

Eh. Se anmeldelse annet sted på denne websiden. Og se heller, tja, «Ekologisk boende for kor» (SVT1 18:55) – kort sagt, se HVA SOM HELST annet enn det røret her.

 

20:30 71 grader nord -Norges tøffeste kjendis (TVNorge)

Ny sesong med kjendisutgaven av stayerkonseptet som kombinerer machoversder, kosenasjonalisme og reality på uslåelig vis. Spørsmålet er hva som evt er hovedappellen for deg. Vil du se norske kjendiser laaangt utenfor komfortsonen sin? Sjekk Karpe Diem-Chirags merkelig udefinerte rolle (er han medprogramleder eller har noen lurt han med på skjult kamera?) i Migrapolis-spinoffen «Lovesikh», reprise i kveld 23:55 (NRK3). Er det villmarken som kaller? Discovery got ya back, kompis: for eksempel «Mann mot natur» (19:20) eller «Overleve Alaska» (01:25).

 

22:00 Thomas Giertsen – Helt Perfekt (TVNorge)

De vanskelige spørsmålene først: hvorfor er den nye komiserien til Thomas Giertsen inne i sin andre sesong? Hvem er det som synes dette er morsomt? «What are their names, and on what streets do they live?» Som David Crosby engang sang.

Spørsmålet om hva du kan se på istedet er derimot latterlig enkelt. Du skal se på «Curb Your Enthusiasm» (Canal+ Series 15:00-16:00 & 18:00-19:00). Ferdig snakka.

 

22:30 Trinny & Susannah: oppdrag Norge (TVNorge)

Herrejemini. De visstnok verdenskjente «ujålete makeoverekspertene fra Storbritannia» (her snakker vi trippel oxymoron/innebygd selvmotsigelse!) har blitt hyret inn for å lage en førti episoder lang serie med innslag fra Norge. 40 halvtimer -det blir nesten et døgn, det. Hadde jeg fått valget mellom å bli bundet fast til en stol foran en TV med samtlige episoder rullende etter hverandre på en harddiskrecorder, med et sånt «Clockwork Orange»-apparat for å holde øynene åpne, og et nakkeskudd … så vet jeg sannelig ikke. Dessuten får jeg alle de motetipsene jeg trenger ved å se på gamle episoder av Derrick (NRK2 17:00).

 

SE OGSÅ
Simpsons (Viasat4 19:00)
Broen (NRK1 22:00)
Any Human Heart (SVT2 22:45)