Jeg spilte i band med Tor-Erik Hermansen fra den norske popprodusentduoen Stargate en gang i tiden, leeenge før suksesshistorien Stargate såklart.

En gang sa han til meg: «Martin, du kommer ikke til å bli et år over over 25. Du kommer til å bli påkjørt mens du går hjem fra byen langs Trondheimsveien». Hver dag etter fylte 25 har dermed føltes som en bonus.

Takk for at du ga livet mitt mening og innhold, liksom!

Men dette er som sagt lenge siden, fryktelig lenge siden, og jeg har ikke snakket med Tor-Erik siden nittitallet ca. Er derfor ganske blank på suksesshistorien Stargate. Kanskje verdt å oppdatere seg litt i kveld, med dokumentaren med det nokså enkle, selvforklarende navnet «Stargate» (NRK1 22:15). Selv om gutta ikke er fullt så tilbakeholdne ovenfor norsk presse som de lenge var beryktet for å være, loves det et såkalt «unikt blikk bak musikkfasaden». Kan være verdt å med seg.

Om du er interessert i samtidens popmusikk kommer du ikke utenom disse to.

Selv synes jeg det meste de har laget suger balle. Men de har samtidig laget så utroliig MYE (ekstremt hardtarbeidende og målbevisste gutter – for Tor-Eriks del helt siden nittitallet) at du garantert nynner på en to eller ti låter de står bak med ujevne mellomrom, enten du liker det eller ikke.

Min favoritt Stargate-guilty pleasure tror jeg faktisk må bli norske Joddskis halvlegale versjon av Ne-Yos «Miss Independent».

Men OK da. Jeg nynner på «Black & Yellow» iblant jeg også, enten jeg liker det eller ei. Selv om jeg foretrekker å synge «Black and Decker» på refrenget (en idé for lisensieringsadcokatene til Tor-Erik og Stargate-kompis Mikkel kanskje?)

Eller så kan du kose deg med Øystein Dolmen som synger Paperboys-cover på «hver gang vi møtes», TV 2 klokka ….vet du hva? Det gidder jeg ikke skrive engang.

 

SE OGSÅ
Brille (NRK3 20:30)
Ripley’s Game (Viasat4 21:30)
Me and You and Everyone We know (SVT1 01:25)