«Well, I’ve been afraid of changing
‘Cause I’ve built my life around you
But time makes you bolder
Even children get older and I’m getting older too
Oh, I’m getting older too»

Denne sangen, disse ordene skrevet av Stevie Nicks, først innspilt på Fleetwood Macs selvtitulerte 1975-album, får sette tonen for en helt usedvanlig … kjenslevar episode av «South Park» i kveld (TV 2 Zebra 21:00).

Fleetwood Macs «Landslide» er nemlig det utsøkt utvalgte akkompagnementet til en uvanlig ikke-ironisk montasjesekvens mot slutten av «You’re getting old». Og kanskje er ordene sitert ovenfor nesten like passende for den helt spesielle situasjonen «South Park»-skaperne Matt Stone og Trey Parker befant seg i under arbeidet med episoden.

Som vanlig med en uke på seg fra første manusmøte til episoden skulle være på luften – men med den vesentlige forskjellen at de samtidig hadde premiere på sin første helaftens Broadway-musical «The Book Of Mormon».

Kveldens episode kan dermed tokes i enda flere retninger enn normalt for en «South Park»-episode: som et slags oppgjør mot oppdrgsgiverne i Comedy Central, et oppgjør med kynisme som foretrukken livsanskuelseposisjon (kremt) – eller bare en usedvanlig finstemt skildring av det vanskelige møtet med voksenlivet.

Som Nicks skrev og sang:

«Can the child within my heart rise above?
Can I sail through the changing ocean tides?
Can I handle the seasons of my life?»

Men slapp av. Det er en South park-episode, og en sentral metafor oppi hele sulamitten er selvsagt avføring. Mer av handlingen vil vi ikke avsløre.

Men hvis du bare skal se én «South Park»-episode i dag, denne måneden, i år eller i hele livet ditt … bør du se denne (eller OK, om det er hele livet vi snakker om, står det nok mellom denne og «Woodland Critter Christmas»).

 

PS og siden vi er inne på det, PRISEN FOR BESTE METAFORISKE BRUK AV «LANDSLIDE» I EIN RAPSONG OM SALG AV KOKAIN FRÅ THE BAY AREA går til The Jacka:

Linjen om «snow colored hills» på «Landslide» skal Stevie Nicks ha skrevet mens hun satt i en hytte i Aspen, Colorado og så ut av vinduet. Rett etter at hun og ektemannen Lindsey Buckingham hadde mistet platekontrakten med Polydor, mens hun var usikker på både fremtiden med Lindsey og fremtiden som musiker. Tror derimot ikke det var Aspen-snø The Jacka hadde på hendene sine når han lånte strofen fra Stevie.

Men hans versjon er jaggu fin, den også.