Mine damer og herrer, i dag er det duket for:

SØNDAGSKRETSMESTERSKAP I OVERTYDELIG/BOKSTAVELIG FILMMUSIKK

Jepp, denne søndagen er det usedvanlig mange filmer på TV som kjennetegnes (og i noen tilfeller først og fremst huskes for) at de inneholder en sang som omtaler enten filmens handling eller hovedperson i høyst bokstavelige vendinger. Vi triller terning og kårer en vinner!

 

«Fame» (TV 2 Zebra 12:35)

Ai, sterk åpning! I dag huskes vel denne sangen nesten bedre enn filmen og den påfølgende serien. Mens Irene Cara, som fremførte sangen og spilte Coco Hernandez i filmen fra 1980, fire år senere faktisk vant en Oscar for sitt teksbidrag til den vel så overtydelige kjenningsmelodien til filmen «Flashdance». Som dessverre ikke går på TV i dag.

TERNINGKAST: 6

 

«Jailhouse Rock» (TCM 17:40)

For en bedriten film. Og for en fet sang!

TERNINGKAST: 6

 

«Shaft» (TCM 21:00)

Finnes det noe tøffere enn Richard Roundtree som John Shaft? Ja. Isaac Hayes som synger om Richard Roundtree som John Shaft.

TERNINGKAST: 6

 

«Sorte Orm» (TV 2 Z ebra 00:50)

Selve definisjonen på EEEEEEEEEPISK kjenningsmelodi. Litt døvt at TV 2 Zebra for tiden sender sesong fire, med den langt døvere ompa/militærkorpsversjonen av sangen, da.

Men allikevel:

TERNINGKAST: 6

 

«The Liquidator» (TCM 02:10)

Selve filmen er en tredjerangs James Bond-kopi på grensen til det parodiske (usikker på om dette er med overlegg eller ikke, men morsom er filmen uansett ikke). Derimot var produsentene frekke og smarte nok til å hente inn selveste Bond-temaspesialist Shirley Bassey til å synge kjenningsmelodien. Som faktisk slår knockout på langt de fleste Bond-temaer! Filmkomponist Lalo Schifrin (senere kjent for blant annet «Dirty Harry», originaltemaet til «Mission: Impossible»-serien og «Jaws») viste som vanlig hva han holdt på med.

TERNINGKAST: 6

 

«Fletch» (TV3 Sverige 02:30)

Litt skuffandes at Chevy Chase sin rollefigur kun er nevnt i sangens tittel, ikke i selve teksten. Men pyttsann. Vi gir bonuspoeng siden Chevy Chase i sine studiedager spilte trommer i pre-Steely Dan-bandet til Donald Fagen og Walter Becker.

TERNINGKAST: 6

 

KONKLUSJON:

Dette ble fryktelig jevnt. Men den evige vinneren i enhver slik diskusjon er uansett låta Nile Rodgers (gitarist og låtskriver i discobandet Chic, senere produsent for blant annet David Bowie, Duran Duran og Madonna) satt seg ned og skrev kvelden etter at han så den første «Terminator»-filmen på kino. En muligens oppklarende detalje: selvbiografien til Rodgers kom i høst, og avslørte blant annet at Rodgers på dette tidspunktet hadde en kokainvane i tusendollarsklassen.

Om dagen.

TERNINGKAST: 2029

 

SE OGSÅ
Olsenbandens siste stikk (TV2 13:45)
Hellstrøm rydder opp (TV3 20:00)
Ei iskald verd (NRK1 21:10)
Händelser vid Slussen (SVT2 00:25)