Hei alle Harry Nilsson-entusiaster, og hei alle «Seinfeld»-entusiaster! I dag kan vi kombinere disse to kjernesunne interessene, når episode 94 av Seinfeld (titulert «The Mom & Pop Store) går på Viasat4 klokken 12:00.

På den annen side bør man kanskje være BEGGE deler, eller i det minste fan av både «Seinfeld» og filmen «Midnight Cowboy» (1969), for å virkelig sette pris på denne episoden (som definitivt er på min personlige «Seinfeld»-episode-topp-ti-liste). Episodens utgangspunkt, eller rettere sagt ÉN av episodens utgangspunkt (som seg hør og bør i en «Seinfeld»-episode) er nemlig at George Costanza kjøper en bruktbil, fordi han blir fortalt at bilen tidligere var eid av Jon Voigt.

Hvem, sa du?

Jo, Jon Voigt, skuespilleren som i første rekke huskes fra filmen «Midnight Cowboy», og kanskje i hovedsak for den fantastiske introsekvensen, akkompagnert av nettopp …Harry Nilssons coverversjon av Fred Neils «Everybody’s Talkin’».

Som forøvrig blir covret av Jason Alexander som George Costanza i denne episoden.

Vi skal ikke røpe noe av resten av det sedvanlig innfløkte plottet. Bare at det avsluttes med nok et nikk til «Midnight Cowboy» – og «Everybody’s talkin’».

Du kan jo for eksempel sammenlikne dette klippet med dette.

Forøvrig er selve premisset for episoden basert på en virkelig episode, når (den Emmyvinnende) manusforfatteren Tom Gammill kjøpte en bruktbil han ble fortalt hadde tilhørt Jon Voigt. Men som i virkeligheten viste seg å ha tilhørt Voigts gamle mor.

PS: Et hjemlig eksempel på noen andre som har latt seg inspirere av «Midnight Cowboy», Jon Voigt og sannsynligvis litt Harry Nilsson også:

 

SE OGSÅ
Unge mødre (FEM 20:00)
Feiring av samefolkets dag (NRK1 20:45)
Pop och politik: hårdrock (SVT1 22:00)
30 Rock (NRK3 23:40)