ADVARSEL: «Pearl Harbor» går på TVNorge i kveld klokka 21:30. Du tror kanskje at du er i form for litt hjernedød action i kveld. Eventuelt at du klarer å svelge denne med litt ironisk distanse. Med mindre du er ironisk langdistanseløper i verdensklassen: ikke forsøk engang.

Men dette er jo spalten for TV-tips, ikke advarsler… Unnskyld. Jeg har faktisk et tips i dag også. Men det er litt uortodokst.

Samtidig med «Pearl Harbor» går nemlig Owen Wilson og Jackie Chans andre buddy-komedie «Shanghai Knights» på TV3. Målt opp mot enhver annen målestokk enn nettopp «Pearl Harbor» er den riktignok ikke noen fryktelig bra film. Selv om den er knisemorsom tre-fire ganger (førstefilmen deres sammen, «Shanghai Noon», er derimot mildt undervurdert spørru meg, men det er en annen historie).

Men visste du at «Shanghai Knights» er en av de største sukessene i … PAKISTANSK filmhistorie? Jepp, med lokalt tilpassede vitser ble den punjabidubbede versjonen av «Shanghai Knights» en gigantisk hit i vårt broderland langt der sør. Under navnet «Butt & Bhatti». Det er forøvrig Owen Wilson som er Bhatti og Jackie Chan som er BUTT. Så klart. Mitt forslag er enkelt, men litt knotete: gjør klar denne YouTubevideoen av Bhutt & Bhatti til filmen starter på TV:

Trykk PLAY idet filmen starter, og husk å trykke pause under reklamepausene. Så får du lyden fra Butt & Bhatti – MED norske tekster. Dvs det verste av alle tenkelige verdener. Fredagskvelden er reddet!

 

SE OGSÅ
Big Love (SVT2 22:15)
Bored To Death (TV2Zebra 00:55)
Big Trouble in Little China (TV2 03:30)