I kveld er det Oscar-kveld! NRK har de norske rettighetene, fra 22:45. Dessverre har IKKE SVT, som alltid har vunnet en overlegen seier på kommentatorsiden, rettighetene for Sverige.

En annen foruroligende nyhet: denna fyren er såkalt «musical director» i år.

Ikke for det, Pharrell Williams har (sammen med Neptunes-makker Chad Hugo) laget noen av forrige tiårs aller beste poplåter. Men det var i forrige tiår. De siste årene har han vel egentlig i stor grad livnært seg på å stå ved siden av en DJ og nikke og være kjendis, som i videoen over.

Det er grunn til å frykte at oppgaven som «musical director» i realiteten dermed vil innebære …ca akkurat dette: å stå ved siden av en DJ og nikke, som urbant alibi. Han deler riktignok oppgaven med en ekte orkesterleder. Dessverre er denne orkesterlederen den GROVT overvurderte sjarlatanen Hans Zimmer.

Nei, de skulle tamejfan beholdt Bill Conti som orkesterleder. Du veit, han som skrev musikken til første «Rocky»-filmen. Samt kjenningsmelodien til «Dynastiet».

Pompøst? Svulstig, sier du? Jeg sier: akkurat passe til å fylle skoene som orkesterleder til Oscarutdelingen. Skal det værra, så skal det værra.

 

SE OGSÅ
Fame (TV2 13:25)
Hellstrøm rydder opp (TV3 20:00)
Åndenes makt (TVNorge 21:30)