Bruker aldri å la en anledning til å få denne spalten til å handle om Harry Nilsson gå fra meg, men «Du h@r mail» (TV3 21:00) (her går vi også vekk fra et annet prinsipp og bruker den norske tittellen, som er akkurat så idiotisk som filmen fortjener) er så ulidelig at det er umulig å anbefale den på noe som helst plan, selv med hele fire Nilsson-låter på soundtracket.

Men det er mange andre anledninger til å få denne spalten til å handle om musikk allikevel i dag. For eksempel feirer NRK2 Nilsson-entusiasten Paul McCartneys kommende fødselsdag (på mandag) med tre dokumentarer på rappen fra 19:55. Har derimot ikke sett noen av dem og finner ikke nok utfyllende stoff om dem til å våge å anbefale dem usett – dokumentarer om McCartney (og det derre bandet hanses) har en tendens til å være MINST like ujevne som McCartneys solokarriere. Dette lukter mere Wings enn «Temporary Secretary», for å si det sånn.

Vi lander dermed på å anbefale en helt annen musikkdokumentar, nærmest på tross av musikken. «Swedish House Mafia – Take One» (SVT2 00:00) følger de tre svenske superstjerne-DJene Axwell, Steve Angello og Sebastian Ingrosso gjennom to år, 253 spillejobber og 15 land. Tre omstridte killar, både innen- og utenfor den såkalte klubbscena, med sine massive, hemningsløst publikumsflørtende stadionhousehits.

Selve dokumentaren har relativt hyppige (ufrivillig?) Spinal Tap-øyeblikk. For eksempel Sebastian Ingrossos entusiastiske utbrudd «I’m going to fuck this nightclub in the pussy!», før et utsolgt gig i relativt ærverdige Brixton Academy i London.

Trioens mange dedikerte uvenner brukte dermed anledningen til en storm av latterliggjøring på internett når dokumentaren kom ut sist vinter. Selv fikk jeg i grunnen mer sympati for dem. Virker som tre ganske enkle gutter som nokså uforvarende (men samtidig takket være hardt arbeid) har havnet midt oppe i et sirkus av dimensjoner de neppe kunne ant på forhånd.

Men musikken suger fortsatt, da.

SE OGSÅ:
«X-Men: First Class» (Canal+ First 14:45)
Nobelforedrag Aung San Suu Kyi (NRK1 13:00)
«Gordon Ramsay rydder opp» (VOX 19:55)
«Basquait» (Silver 01:00)