Fakta på onsdag: alle elsker «Migrapolis» (NRK1 22:25). Rent anekdotisk sett, altså, uten noe empirisk bevis.

Men av alle de (egentlig forbausende mange gangene) denne NRK-stayeren har dukket opp i en middags- eller barsamtale, kan jeg knapt huske at noen har uttalt seg skeptisk eller negativt. Ikke etter de første par sesongenes litt ujevne forsøk på å leke revolverjournalistmagasin i hvert fall.

Men i sin nåværende, merkelige mellomform mellom «Norge Rundt» og, kremt, mediaverksted-på-folkehøyskole-med-millionbudsjett, med plutselige innslag av GRAVALVOR (som ofte fungerer på tross av absolutt alle tenkelige odds, som for eksempel den gangen de av en eller annen grunn sendte Vegard Shortcut for å intervjue en dømt pedofil – og det på enda mer uforklarlig vis endte opp som et stykke rystende og rystende ærlig TV-journalistikk), kan jeg knapt huske å ha hørt noe særlig annet enn standardreplikken:

«Jeg ELSKER Migrapolis.»

Fra et såkalt bredt-men-smalt utvalg av venner og bekjente med ellers høyst forskjellige kulturelle preferanser.

Kveldens episode tar for seg farsrollen. Høres passe døvt ut. Jeg er sikker på at jeg og du kommer til å elske det allikevel. La oss samtidig benytte anledningen til å viderebringe forsinkede gratulasjoner til reporter Rajan Chelliah, som nylig fylte 50 (men holder seg godt!). Bursdagen ble behørig blogget på Migrapolis’ hjemmesider, av redaksjonens ferskeste ansikt, den mest ekstrementusiastiske programlederen vi har sett på NRK siden Labbetuss; jærbuen Namra Saleem. Vi klipper og limer:

«Sri Lankisk eller tamilsk kultur er ikke helt ulik den pakistanske eller indiske: Bollywood er like populært, festklærne er de samme, og kryddermengden i mat er også ganske lik.»

«I tillegg til talene var det dans på scenen, sang som minnet litt om karaoke, og til min store glede: rap. Den slags underholdning (utenom dansen) er jeg heller ikke vant til på pakistanske fester.»

«Alle danset med alle, og jeg elsket at kvelden ble avsluttet med swingdans sammen med en gammel tamilsk dame i sari.»

Ser og høres unektelig veldig gøy ut yo. Comoyo Filter viderebringer en stor fet tamilsk bursdagsklem til Rajan, på vegne av alle oss som elsker «Migrapolis».

 

SE OGSÅ
Lillyhammer (NRK1 21:40)
Lydverket (NRK2 20:45)
Letterman (VOX 23:15)
Damages (TV2 22:40)