Etter de to stjernene til Oslorestauranten Maaemo i forrige uke, har den sagnomsuste Michelinguiden fått uvanlig mye oppmerksomhet i norsk presse. Som forventet, så klart. Vi elsker jo som kjent «norske suksesshistorier».

Men om omtalen har vekket apetitten og du har lyst til å lære litt mer om den såkalte restaurantbibelen, passer det jo dermed helt perfekt at svenskenes kulturmagasin «Kobra» vier hele sin halvtime i kveld (SVT1 21:30) til nettopp Guiden med stor G!

Altså, Kobra som programpost er litt opp og ned, avhengig av tematikken, og preges dessuten av en litt overdreven hang til fikse, småhippe animasjoner akkompagnert av Blurs «Song 2» (kremt …). Likevel trår de til med noe av den grundigste journalistikken på skandinavisk TV innen det såkalte utvidede kulturfeltet når de er på sitt beste.

Kveldens program lover godt, med blant annet et møte med Dominique Loiseau, enken etter restauranteier og kjøkkensjef Bernard Loiseau, som tok livet av seg i 2003 pga av rykter om at hans restaurant i Bourgogne ville miste en av sine tre Michelin-stjerner. Dominique driver i dag restauranten videre, med alle stjerner intakte.

Et lite mattips til: jeg var ikke spesielt begistret da jeg anmeldte de to første episodene av TV3s «Vis meg ditt kjøleskap» her på denne siden. Det lille jeg har sett siden har ikke akkurat fått meg til å forandre mening heller. Men hey! I dag skal de lage en treretter med ost i alle rettene. Mmmmmm. Ost. (TV3 20:00)

 

SE OGSÅ
30 Rock (NRK3 19:30)
Bored to Death (TV2 Zebra 21:30)
Gordon Ramsay rydder opp (VOX 22:00)
60 Minutes (TV2 01:05)