Jeg ser inn i spåkulen og ser at i kveld, rundt klokken 21:53, går Plumbo videre fra MGP-delfinale i Larvik. Videre til norsk finale, som sender dem videre til den internasjonale finalen 26. mai -i diktaturet Aserbajdsjan. Eller i det aller minste til de internasjonale delfinalene dagene før, så får vi se hva (Øst-)Europa synes om nasjonalromantisk norsk bygderock med keltisk tilsnitt. Forøvrig den første MGP-finalen noensinne arrangert i et land som formelt sett fortsatt er i krig med et annet Eurovisjonsland.

Det er nesten så man begynner å tro på de mayaene, kanskje de bare tok feil av den nøyaktige datoen for jordens undergang?

Nei, la oss i stedet drømme oss bort til en enklere tid, hvor Eurovisjonen om broderskap og fred mellom nasjoner og folkeslag fortsatt ga mening, var mer enn bare ord. Nærmere bestemt 1979.

«Krøller eller ej, vi elsker vores børn». Eller som det het på engelsk:

Forøvrig ble opphavsmannen Tommy Seebach emne for en helaftens kinodokumentar i Danmark sist vinter.

«En gribende fortælling om legendens liv og karriere», som det står på vaskeseddelen. Ekstra artig er at du samtidig får historien om oppveksten til en av Danmarks største popstjerner akkurat nå. Nemlig Tommys sønn Rasmus Seebach!

Noen liker mora, andre liker dattera, selv tror jeg at jeg tar Tommy over Rasmus hvilken dag som helst. Krøller eller ej.

Apropos popmusikk har TV 2 premiere på konseptet «Hver gang vi møtes» – hvor en gjeng norske artister tar inn på et gjestgiveri på Hvaler for å spille coverversjoner av og smiske med hverandre åtte dager på rad. Gulp. I kveld tolker Anne Grete Peus, Bertine Zetlitz, Jan Eggum, Elvira Nikolaisen, Øystein Dolmen og Vinni såkalte perler fra katalogen til Halvdan Sivertsen.

Kommer noen til å tolke denne? Og bør vi egentlig håpe på at noen av dem gjør det, eller be til høyere makter om at de IKKE gjør det?

 

SE OGSÅ
Burn After Reading (NRK1 23:30)
South Park (TV2 Zebra 13:00-17:00 samt 02:50-03:50)
Jonathan Ross show (SVT1 23:10)
Saturday Night Live (Viasat 4 02:00)