Innrømmelse: når man må levere en spalte som dette hver eneste dag hender det iblant at jeg anbefaler program eller filmer jeg ikke har sett. Vanskelig å unngå, men potensielt litt skummelt. Kan jo risikere å anbefale noe som er skikkelig dritt, og ødelegge dagen til noen.

Vel, jeg tar allikevel sjansen på å anbefale «Greenberg» (Canal+ Emotion 23:40), selv om jeg ikke har sett den.

Noen ting kan man jo dedusere seg frem til også, og det er en rekke kvalitetsmarkører her: regissør Noah Baumbach er flink på miksen mellom melankoli og humor, noe han har vist både i egne filmer og i sine (manus)samarbeid med Wes Anderson. Hovedrolleinnehaver Ben Stiller er generelt undervurdert spør du meg, spesielt når akkurat den der miksen er involvert, se f eks «The Royal Tenenbaums» av nevnte Wes Anderson.

Dessuten har jeg nok en tendens til å la meg rive med av et godt soundtrack. I «Greenberg» er det James Murphy, kjent fra LCD Soundsystem og som produsent/»platemogul» med DFA, som leverer varene. Og som han leverer dem!

Blant annet med noen nydelige pastisjer av henholdsvis Timmy Thomas og Harry Nilsson.

OK, den siste noe mindre åpenlys enn den første. Men James Murphys fascinasjon for Harry Nilsson er ikke noe jeg tar ut av løse lufta. Sjekk denne coveren med LCD Soundsystem.

Og DER greide jeg å få størsteparten av denne spalten til å handle om Harry Nilsson igjen. Alltid digg. Bør ikke skje sjeldnere enn én gang i måneden.

 

SE OGSÅ
SImpsons (Viasat4 19:00)
Norge Rundt (NRK1 19:40)
Blodsband (SVT2 22:15)
Nico (MAX 00:05)