ADVARSEL: gategjengen M18 må for all del ikke forveksles med Oslo Kommunes botilbud for unge autister. Eller for den saks skyld med tatoverte, gangsteraspirerende unge (ADHD-)pjokker i nabolaget ditt. Gruppen er blant de tyngste gjenggrupperingene i El Salvador, med utspring i en gategjeng fra Los Angeles som gjorde seg bemerket som den den første multietniske gjenggrupperingen i California.

Nå til dags teller de rundt 65 000 medlemmer, hvorav en stor andel i Mellom-Amerika, og da særlig El Salvador.

Og det var her fotojournalist og dokumentarfilmskaper Christian Poveda levde med og blant gjengens medlemmer i månedsvis under arbeidet med dokumentarfilmen «La Vida Loca» (SVT1 22:30). Noe som ga ham en unik tillit blant medlemmene, og en unik innsikt i gjengen og medlemmenes daglige dont.

En tillit som dessverre skulle vise seg skjør. Medlemmer av M18 var misfornøyde når piratkopier av filmen begynte å spre seg i El SAlvador, på tross av Povedas løfte om at filmen aldri skulle vises i hjemlandet deres. En politimann pekte ut Poveda som informant/tyster (etter alt å dømme feilaktig).

Og kun noen måneder etter at filmen fikk premiere i 2009, ble Poveda overfalt, skutt og drept i landsbyen El Rosario i El Salvador, på vei for å arrangere et intervju med kvinnelige M18-medlemmer for et magasin.


SE OGSÅ
South Park (TV2Zebra 21:00)
Tett på tre (TV2Zebra 21:30
Armenia -merka av folkemordet (NRK2 22:30)
Letterman (VOX 23:05)