«South Park»-(med)skaper Trey Parker er på mange måter en ekte «Glee kid». Han var manisk opptatt av musikaler som tenåring, og scenedebuterte i koret på (den finfine musikalen!) «The Best Little Whorehouse In Texas» (!) som 14-åring. Dette forklarer hvorfor mange av de nest beste øyeblikkene i «South Park» involverer hypernerdete kor-relatert humor om toneart og når tredjestemmen egentlig skal komme inn. Et tidlig eksempel på en typisk slik Trey Parker-vits finner vi allerede i «South Park»-duoen Matt Stone og Trey Parkers filmdebut fra 1993, «Cannibal The Musical», på 2:15 her:

Dedikerte «South Park»-fans vil også huske hvordan kløning med tonearten i en sang ble gjort til et sentralt plotpoeng i en av tidenes beste episoder, dobbelepisoden «Imaginationland», også husket for verdens kanskje aller beste sang:

Men til saken: kveldens episode på TV2Zebra, «Fatbeard» (TV2 Zebra 19:00), inneholder også et fint lite korknotingøyeblikk, jfr. den øverste videoen her. De ALLER beste øyeblikkene i «South Park» er imidlertid når Stone og Parker snur fokuset over på politisk satire, og hvordan de ofte behandler alvorlige problemstillinger på en langt mer seriøs (og tankevekkende) måte enn de fleste nyhetsmedier. Det er nettopp dette som for alvor gjør «Fatbeard» så severdig, med et patentert «South Park»-blikk på … somalske pirater! Såpass elegant og empatisk gjennomført at Stone og Parker mottok et takkebrev fra besetningen på det amerikanske marineskipet USS Bainbridge, som var involvert i en redningsaksjon for et kapret amerikansk skip utenfor kysten til Somalia kort tid før denne episoden ble sendt på amerikansk TV.

BONUS
For de som er ekstra interessert i den musikalske bakgrunnen til Trey Parker anbefales dette klippet på det varmeste …

Trey Parker i duett med seg selv som 14-åring, med ?uestlove fra The Roots på trommer!! Kan det bli bedre enn dette?

SE OGSÅ:
«Derrick» (NRK2 17:00)
«Paradise Hotel» (TV3 21:30)
«Eastbound and Down» (SVT2 00:00)