Familiefilmer over hele linja, på alle flater, denne uka. En god anledning til å leke vår favorittlek:

ÅSSEN GIKK DET NÅ EGENTLIG MED BARNESTJERNEN?!

Brødrene Løvehjerte (1977, TV2 10:05)

Lars Söderdahl som spiller Skorpan i denne Lindgren-filmatiseringen, debuterte et par år tidligere i «Karlsson på taket». Han fikk senere en voldsom religiøs oppvåkning i ungdommen, hvor han blant annet fant ut at Katla (altså dragen i «… Løvehjerte») også er hebraisk for «hun dreper»… skummelt. Lars ble misjonær i Sør-Amerika og var en periode med i sekten Livets Ord, men skal senere ha trukket seg ut. Den siste oppdaterte infoen vi finner på nett går ut på at han i 2005 sorterte reklameforsendelser for Posten i Malmø. Aj. Se forøvrig også denne utmerkete bloggposten om hårhistorikken til den andre løvehjertebroren, Staffan Götestam.

My Girl (1991, TV2 17:50)

Historien til Macaulay Culkin kjenner vel de fleste relativt godt (kort oppsummering: gutt blir verdensberømt, sover over hos Michael Jackson, blir narkoman, så et slags motvillig motkulturelt ikon). Men har du noensinne lurt på hva som skjedde med den «egentlige hovedrolleinnehaveren» i denne filmen, tittelens «My Girl», Anna Chlumsky? OK, ikke jeg heller. Men jeg googlet det nå, da. Hun har nylig landet en sentral rolle i HBO-prosjektet «Veep», en slags politisk, satirisk mockumentaryserie basert på Steve Coogan-kompis Armando Iannucis BBC-serie «The Thick Of It», med Julia Lous-Dreyfuss i hovedrollen.

Det høres jo nesten direkte lovende ut! Amerikansk premiere 22. april. La oss krysse fingrene for både serien og Anna. Det trenger de realistisk sett begge, som henholdvis amerikansk versjon av britisk TV-serie og tidligere barneskuespillerinne.

Agent Cody Banks (2003, TV3 19.30)

Frankie Muniz i tittelrollen var på et tidspunkt, dvs ca 2003, en av USAs mest populære barnestjerner, med rollen i tween-sitcommen «Malcolm in the Middle». Etter at serien ble lagt ned i 2006 har han spilt i et knippe filmer som går fra «elendige» til «umulig å engang få utgitt direkte på DVD» på kvalitetskalaen (et lite hederlig unntak for en morsom cameo som Buddy Holly i den merkverdige «Walk Hard – the Dewey Cox Story»). Ellers havner han i tid til annen i avisnotiser på underholdnngssidene når de virkelig trenger å fylles opp, enten det er for sin racerbilsjåfør-«karriere», det usignerte rockebandet han spiller trommer i, eller når han forlover seg med eller banker opp sin mangeårige kjæreste. Au, au, au. Mørke.

Rushmore (1998, 21:00)

Nei, vi får vel avslutte litt mer optimistisk enda det er langfredag, får være måte på pine. «Rushmore» er den klart mest severdige av filmene nevnt her. Og selv om Jason Schwartzman strengt tatt aldri har levert en rolleprestasjon i nærheten av hans Max Fischer i «Rushmore», har han hatt en helt brukbar karriere, med roller i blant annet «I Heart Huckabees», «The Darjeeling Limited», «Funny People» – og i sin kusine Sofia Coppolas «Marie Antoinette» (jada – som sønn av Talia Shire AKA Connie Corleone er han nevøen til Francis Ford Coppola). han har dessuten spilt trommer i bandet Phantom Planet – og spilte både hovedrollen og tittelmelodien i «Bored to Death» – som du kan se på TV 2 Zebra 01:00 i kveld, om det blir en ekstra lang fredag.

 

SE OGSÅ
Derrick (NRK2 17:00)
Kenny Rogers – de första 50 åren (SVT2 21:00)
Letterman (VOX 23:05)