På statskanalen denne kvelden dominerer Spellemannsprisutdelingen, mens lillebror NRK2 har dedikert hele kvelden til Edith Piaf. Hos broderfolket får vi Hugh Lauries personlige musikkreise til bluesen og jazzens røtter (SVT2 19:00). Med andre ord all grunn til å holde seg langt unna TV-apparatet i kveld for alle som er interessert i musikk. Neida (joda).

Og apropos temakveld. Tunga rett i munnen. Jeg skal ikke engang antyde hva programansvarlig for TCM har hatt i bakhodet for denne kvelden. Det taler muligens for seg selv?

21:00 får vi Stanley Kubriks mer enn temmelig definitive filmversjon av Vladimir Nabokovs skandaliserte roman «Lolita».

Om unge gutter er mer din greie, følger TCM opp med Dean Stockwell fra sine praktdager som barnestjerne, sammen med selveste Errol Flynn i «Kim» (23:30).

Det hele rundes av med en fortsatt purung Christina Ricci i «The Opposite of Sex» (01:20). Som riktignok ikke er en fullt så snuskete affære som den italienske traileren vil ha deg til å tro.

Å TCM med din glede og barnlige lyst! Vi ønsker deg alle …en tur i tenkeboksen, for WTF?

Bonustrivia: visste du at Stockwells motspiller i «Kim», Errol Flynn, med sin karakteristiske blyantbart ble moteinspirator for en notorisk gategjeng i ghettoen i Detroit på 1970-tallet, som til overmål kalte seg for the Errol Flynns? Tror du at jeg ljuger kanskje? Jeg gjøkke det, vøtt.

 

SE OGSÅ:
Spellemannsprisen 2011 (NRK1 19:55)
South Park (TV 2 Zebra 01:45)
Waterworld (TV3 23:35)