For de som er av den nostalgiske sorten (og et sted mellom, tja, et par-og-tredve til fem-og-førti) går en av åttitallets mest sjarmerende blockbustere-for-barn på TCM i kveld: «The Goonies» (21:00). Det er mulig at hele filmen blir en litt for voldsom dose, at den ikke lever helt opp til minnene.

Så kanskje det er like greit å la det være med videoen til Cyndi Laupers tittellåt over her? Den har jo dessuten en nostalgibonus i form av en drøss gjesteopptredener fra vår barndoms WWF-wrestling på Sky Channel: Andrè The Giant (RIP!), Rowdy Roddy Piper, Nikolai Volkoff, Captain Lou Albano og ikke minst The Iron Sheik (TIPS: følg sistnevnte på Twitter, @the_ironsheik. På eget ansvar …).

En tanke som naturlig dukker opp når man ser filmer med et ensemble med barneskuespillere, er selvsagt «hva gjør de nå»? Eventuelt «i hvilket motell sitter de og røyker crack akkurat nå»?

En pussig tilfeldighet i så måte er at «The Goonies» inneholder en barneskuespiller som har gjort suksess også som voksen (nei, Corey Feldman teller på ingen måte ikke). Nemlig Josh Brolin. Og at TV2 Filmkanalen viser hans definitive karrierehøydepunkt «No Country For Old Men» – SAMTIDIG som «The Goonies» (altså 21:00).

Strengt tatt et bedre tips for lørdagskvelden også. I hvert fall langt sikrere.

 

SE OGSÅ
America’s Funniest Home Videos (TVNorge 19:10)
South Park -større, lenger og usensurert (TV2Zebra 21:00)
Filmens Historie (NRK2 21:10)
Hårdrockens historia (SVT2 01:15)