OK, dette er kanskje litt søkt. Men det faktum at kortfilmen «Because The Night» (SVT 2 kl. 20.50) er regissert av Alexandra Dahlström (Elin fra «Fucking Åmål») og har originalmusikk av Andreas Kleerup, var nok til å gjøre meg litt nysgjerrig, parallellt med en tentativ hipsterkvalme.

Finner ingen klipp fra filmen på nett, men jeg fant et fint klipp av en noe yngre Alexandra Dahlström som prøver østerrikske folkedrakter og får noen kjennertips om øl.

Filmen handler om fire unge mennesker på selveste Midsommarafton (altså i går). Og kjærligheten og sånt. Og Andreas Kleerup er kreditert for en liten rolle …som Bryan Ferry.

Med andre ord: alt tyder på at det er en ørliten sjanse for at dette kan være ganske fint, og en overhengende fare for at dette er mer en ganske ræva, men i så fall ræva på en underholdende måte, du vet, den der klamme blandingen av hipsterestetikk og føleri. Det er liksom vår tids Wam & Vennerød-estetikk, dét.

I andre Alexandra Dahlström-nyheter er hun forøvrig straks tilbake på det store lerrettet i den nye svenske filmen «Blondie» (premiere i september). Etter en lengre periode som reiselivsambassadør for Østerrike, kortfilmsregissør – og skuespiller i nederlandsk såpeopera. Jada.