På tross av den mildt sagt labre mottagelsen, kan man i det minste gi folka bak «Tweet4tweet» æren for å ha sparket igang noe som ligner en humordebatt.

«Twitterhumorkollega» Odd-Magnus Williamson skreiv kronikk og greier. Morgenbladet mente at hvis offentligheten ble mindre enn den var i «Tweet4tweet», forsvant den snart. Trygdeseltzer og andre har igjen funnet det for godt å trekke frem Håkon Moslets legendariske terningkast 1-anmeldelse av «Nytt på nytt».

Ingen har derimot funnet bryet med å finne frem til premieren av «Nytt på nytt» for å bekrefte min nagende mistanke om at Moslet hadde HELT RETT.

Dessuten er det få ting som er mindre morsomt enn en HUMORDEBATT, og da særlig en norsk humordebatt. Så det spørs hvor mye ære de sitter igjen med til syvende og sist.

Men OK, det kan være verdt å tune inn på reprisen av ukens program klokka 23:15 på NRK3 i kveld, sånn bare for å se om konseptet har begynt å sitte litt bedre. Særlig dårligere kan det jo umulig ha blitt? Kan også være verdt å holde seg på samme kanal til reprisen av «Brille» rett etter på, sånn bare for å bli minnet på hvorfor det er på høy tid med en ny generasjon TV-humorister her til lands.

Og apropos akkurat det kan vi jo trekke frem en outsiderkandidat, langt mindre omtalt enn T4T-gjengen, eller TV2s nyhumorensemble fra Nydalen: teamet bak ungdomsprogrammet «Kollektivet» (TV 2 17:00) benytter seg av friheten som den stemoderlige behandlingen av barne- og ungdomsfjernsyn gir programskaperne.

Til å gjøre skjetser-på-roterommet som i hvert fall sånn sporadisk er veldig morsomme. Ikke er de redde for å ta tak i KONTROVERSIELLE EMNER I SAMTIDEN heller:

Apropos humordebatt. Den aller første «Politiskolen»-filmen går på TV3 i dag (21:30). Kan på ingen måte anbefale den. Men den minner meg om en av tidenes beste Homer Simpson-monologer. Som dessverre kun finnes finnes på tysk på YouTube. En språkdrakt den i grunnen kler ganske godt da.

Men vi tar det skriftlig istedet:

We live in a society of laws, why do you think I took you to see all those «Police Academy» movies? For fun? Well I didn’t hear anybody laughing. Did you? Except at that guy who made sound effects. Vroom. Beep. Honk. Honk.

 Ha-ha. Where was I? Oh yeah, stay out of my booze.»

Elendige nyheter: det har i et par år vært snakk om en ny «Politiskolen»-film, som i såfall blir den åttende i rekken. Steve Guttenberg skal være bekreftet i hovedrollen allerede (har han noe bedre å ta seg til for tiden egentlig?), mens produsentene visstnok prøver iherdig å få gjesteopptredener fra Kim Catrall og Sharon Stone – det vil si de eneste to skuespillerne som har klart å bygge opp en karriere av støvet som lå igjen etter at de var med i en «Politiskolen»-film.

Og nei, vi regner ikke det å beatboxe for Odd Nordstoga på et norsk fredagsprogram som en «karriere» i denne sammenhengen.

Derimot har en annen av den originale gjengen fra filmene gått til et noe uvanlig skritt. Bobcat Goldthwait, du veit, han med stemmen, skrev nemlig et åpent brev hvor han ba produsentene om å benytte ferske fjes i den planlagte gjenopplivningen av Politiskolen-serien, istedet for den gamle gjengen. Kremt. Kan muligens oversettes med: «For Guds skyld, IKKE ring meg.»?

Du veit du jobber med gull når manuskriptet ditt havner i søppelkassa til Bobcat Goldthwait.

Når jeg tenker meg om var forresten det litt slemt sagt. Bobcat er egentlig ganske kul. Han var tross alt med i to Twisted Sister-videoer – og varmet en gang opp for Nirvana som standupkomiker. Men er det nok til å veie opp for Politiskolen? Eller hans jobb som regissør for Jimmy Kimmel-serien «The Man Show», også sett (av ganske få) på norsk med Håvard Lilleheie?

Eller hans regiinnsats for den grufulle Robin Williams-filmen «World’s Greatest Dad» i 2009??? Hæ? Hæ?

Men det er jo en slags karriere det også.

 

SE OGSÅ
Agnes b. – modeskapare (SVT2 20:00)
Westworld (TCM 21:00)
Tungrockens Historie (NRK1 00:15)