Har du problemer med å sove? Sånn VELDIG problemer med å sove? Da kan vi tipse om at Paul Thomas Andersons nydelige «Magnolia» går på TV2 Zebra i kveld, men også advare om at den begynner ti på ett og er veldig, veldig lang. Men pyttsann (du kan også leie den hos Comoyo). Filmen inneholder tross alt den tredje beste bruken av en Harry Nilsson-låt i en amerikansk Hollywoodfilm siden 1969.

Et relativt lite kjent fakta, og enda en grunn til å være glad i Paul Thomas Anderson, er at vi finner den nest beste bruken av en Harry Nilsson-låt i en amerikansk Hollywoodfilm siden 1969 i «Punch Drunk Love» fra 2002, Andersons neste film etter «Magnolia». Riktignok heller ikke her sunget av Nilsson selv: det dreier seg nemlig om en sang fra Nilssons brillefine soundtrack til Robert Altmans katastrofalt rævva «Popeye»-film fra 1980 -fremført av Shelley Duvall i rollen som Olive Oyl.

Atpåtil med ørlitegranne vokalhjelp fra Robin Williams som Skipper’n sjæl!

Og apropos nydelige sanger av/med Harry Nilsson i temmelig ræva filmer: den beste bruken av en Nilsson-låt i en amerikansk Hollywoodfilm siden 1969 finner vi faktisk i den ellers nokså begredelige Bret Easton Ellis-filmatiseringen «The Rules Of Attraction», også fra 2002. Hvor Nilssons «Without You» (jada, skrevet og opprinnelig innspilt av Badfinger, senere «tolket» av Mariah Carey, men hallo, det er Harrys låt okke som!) setter tonen til en merkelig …erotisk(?) og muligens hyperspekulativ (klarer ikke helt bestemme meg) selvmordsscene som er de eneste virkelig vellykkede tre minuttene regissør (og Quentin Tarantino-kompis) Roger Avary noensinne har festet til en filmrull.

Faktisk så drøyt at vi dropper direktelink -ses på eget ansvar som det heter. Heavy.

PS Hvorfor «siden 1969»? HALLOEN!

 

SE OGSÅ
Hellstrøms Mesterkokk (20:30)
True Blood (NRK3 22:25)
Bullit (TCM 22:40)
Letterman (VOX 23:30)