Gratulerer med gårsdagens St. Patrick’s Day! Til minne om den hellige St. Patrick, kjent for å ha omvendt de gudløse irene i det femte århundre (blant annet ved å bruke trekløvere for å forklare konseptet om den hellige treenighet) – som i dag feires verden over som en unnskyldning for å drikke Guinness (gjerne med en trekløver i skummet), bruke grønne t-skjorter med FREKKE ordspill og å høre på House Of Pain.

Imidlertid skandaløst svakt St Patrick’s Day-helg på de norske TV-kanalene. Irskættede Marky Mark Wahlbergs TV-spill-adaptasjon «Max Payne» går riktignok på TV 2 Zebra (21:00), men den er så dårlig at jeg heller ser på dette, i loop, bundet til en stol:

«POW!»

For de som eventuelt måtte bry seg om irsk kulturarv på alvor, ikke bare som en unnskyldning til å drikke seg full på en søndag, kan muligens reprisen på det dørgandes kjedelige slektsforskningsprogrammet «Hvem tror du at du er?» anbefales (NRK3 02:10). Her oppsøker den flinke, men i grunnen dørgandes kjedelige skuespillerinnen Susan Sarandon sine slektsrøtter. Blant annet i Irland.

Litt mer action blir det sannsynligvis på TV 2 Sport, som nok byr på tv-kveldens mest autentiske St Patrick’s Day-innslag, både for de oppriktig interesserte og de festglade: England hjemme mot Irland i rugby, i opptak fra i går (20:45). Iiiiiirsk pubstemning i stua!

 

SE OGSÅ
Hellstrøms mesterkokk (TV3 19:00)
Äkta människor (SVT1 21:00)
Åndenes makt (TVNorge 21:30)