Freaky friday! Og uvanlig mye severdig på TV. Så mye at vi dropper å lage en kunstig rød tråd. Vi tar det kronologisk.

Vi har nevnt det før, men vi er svake for «Kollektivet» (TV 2 17:00). Gammaldags, men effektiv humor fra en talentfull ung gjeng. Litt ujevnt, men når det funker sitter det, selv for oss langt utenfor den antatte målgruppen.

En annen ting vi har nevnt før, senest for noen dager siden, er at vi er svake for «Dead Calm» (TCM 22:50), og mer generelt filmer med Sam Neill – se også «Jakten på Rød Oktober» (TV2 00:50). Det finnes dessuten ingen anledning som er for tynn til å poste dette klippet på nytt.

SVTs intervju med «den motvillige pornokongen» og Private-arvingen Berth Milton Jr burde være verdt å se i reprise (SVt2 23:50) om du ikke fikk det med deg da vi tipset om det på tirsdag.

Og nå begynner vel både du og jeg å innse at det er en slags rød tråd i denne fredagsoppsummeringen: VI HAR NEVNT DET FØR. Heldigvis, for da har vi en anledning til å nevne Paul Verhoevens «Black Book»/«Zwartboek» (NRK1 01:45) en gang til, og den fortjener å nevnes så ofte som mulig! Og ikke minst å ses.

 

SE OGSÅ
Derrick (NRK2 17:00)
South Park (TV2 Zebra 19:00)
Charlie Wilson’s War (SVT1 23:20)

 

• Lik oss på Facebook og følg oss på Twitter for daglige oppdateringer fra film- og tv-verden, anmeldelser, konkurranser og mer!