«Eames – the architect and the painter» (SVT2 21:45) er historien om et ektepar som i høyst bokstavlig forstand formet sin samtid. Charles og Ray Eames er kanskje aller mest kjent for Charles’ ikoniske stoler, men både mann og kone hadde en enorm produksjon innen et svært vidt spekter av medier: alt fra leketøy til foto til grafikk til film til tekstil til bygninger. Gjerne sammen, det hele under slagordet «Ideas are cheap».

Merkelig nok er denne dokumentaren fra ifjor den første filmen som forteller historien om paret, og diskuterer deres arv. Med celeber voiceover fra James Franco og det hele. Et must for de som er opptatt av … design og sånn. Og det er vel de fleste av oss i dag?

Apropos akkurat dét: ekteparet Eames ble også hedret under den enorme kunstmønstringen «Pacific standard time: Art in LA 1945-80» i fjor (som fant sted på over 60 gallerier og institusjoner fra mars 2011 til mars i år).

I den anledning ble dette fantastiske lille klippet sluppet på internett, hvor ekteparet Eames’ bidrag til Californias visuelle kultur (og profil) blir diskutert av ingen ringere enn … Ice Cube. Som faktisk selv hoppet av en påbegynt arkitektutdannelse, i likhet med Charles Eames.

 

SE OGSÅ
White Heat (TCM 15:10)
Monty Python’ Flying Circus (TV2 Zebra 21:00)
Frontsøstrene (NRK2 22:15)
Do The Right Thing (SVT1 23:25)