Denna er for Groruddalen! Hele j***a Groruddalen! Eller Valley Of Terror – the «v» the «o» the «t»! – som vi (eller rettere sagt NOEN) pleide å si det på 90-tallet.

Jepp, stor seriepremiere i kveld, med den påkostede Jan Kjærstad-filmatiseringen «Erobreren» (NRK1 21:00). Første episode handler nettopp om unge Jonas Wergelands «sterke barndomsopplevelser som skal prege ham for resten av livet». Fra oppveksten i en blokleilighet på Grorud i Oslo. «Her hvor det føles som om staten hater oss», ifølge Kenneth Engebretsen.

Og apropos serier. Denne spalten har tidligere, ved flere anledninger, gjort seg noen tanker rundt TV 2 Zebras «Frasier»-maraton hver søndag morgen fra ti på halv ni til tolv.

I rettferdighetens navn må det derfor nevnes at Viasat 4s faste søndagsprogram om mulig er enda mer NEXT LEVEL. Eller hva skal man si om TOLV episoder på rappen med «Two and a half men» fra ett til sju?!

Du trenger tigerblod for å komme deg gjennom den gullrekka der.

Det er tross alt søndag, og ingen anlednng er for dårlig til å poste småcorny 90-tallsrap. Nevnte vi at det er Anne Grete Preus‘ store dag i reprisen av gårsdagens episode av «Hver gang vi møtes» (TV2 22:45)?

TOK DU DEN?

 

SE OGSÅ
Madagaskar (SVT2 19:00
Åndenes makt (TVNorge 21:30)
Ei iskald verd (NRK1 21:55)