Dagens TV-tips er strengt tatt helt på grensen til en aprilsnarr.

«Cobra» (Viasat4 23:30) fra 1986 huskes den dag i dag som den største fadesen i Sylvester Stallones karriere. Kanskje litt urettferdig. For det første har han vært med i langt verre filmer enn dette (hallo, «Get Carter»-remaken??). For det andre var den en kommersiell suksess, med en åpningshelg som var rekord for produsenten Warner Brothers frem til da, og en total inntjening på over 150 millioner fra et budsjett på skarve 50.

Dessuten er det liten tvil om at den største fadesen i Stallones liv, både yrkesmessig og privat, må være ekteskapet med den danske «modellen, skuespilleren og sangeren» (ja, samtlige titler hører hjemme i gåseøyne) Birgitte Nielsen.

Og denne filmen, med det nybakte ekteparet i hovedrollene (de giftet seg året før og var skilt innet et år til var gått), kan vel dermed også avskrives som en uheldig konsekvens av ekteskapet.

Nielsen debuterte pussig nok på film året før mot Stallones «nemesis» Arnold Schwarzenegger, i den hakkandes (og homofobe) «Conan»-oppfølgeren «Red Sonja». Litt mer pikant er det at Nielsen i nyere tid (i anledning Governatorens offentlige utroskapsskittenvask i tabloidpressen) også har hevdet at hun rakk å ha en kort affære med Arnold før hun traff Stallone.

Sly og Arnie har jo som kjent hatt en slags ikke-alltid-like-vennligsinnet rivalisering på gang helt siden … cirka akkurat da.

Bigitte Nielsen forsvant raskt over i obskuriteten (og deretter inn i realityfjernsynets mørkeste avkroker) etter ekteskapet med Stallone, med sporadiske filmroller innimellom. På prosjekter som insane Clown Posse-filmen «Big Money Rustlas».

Litt artig og igjen smått pikant er det jo at den siste store produksjonen hun deltok i var «Beverly Hills Cop 2». Sylvester Stallone forlot nemlig produksjonen av den første «Beverly Hills Cop»-filmen i sinne kun uker før innspillingen – og valgte å gjøre nettopp «Cobra» istedet.

Jeg har vel egentlig ikke sagt så mye om filmen «Cobra». Eh. Den har et imponerende «bodycount» på hele 52 mord, og hvis du ikke synes dette er grunn god nok til å se den (kombinert med Birgitte Nielsen-klippet øverst), bør du vel heller se SVTs kulturmagasin «Kobra» – som beleilig nok går i reprise i natt (SVT1 03:35).

 

SE OGSÅ
Valdres Teens (NRK3 20:00)
Hellstrøms Mesterkokk (TV3 19:00)
Åndenes Makt (TVNorge 21:30)