Litt ros og ris til NRK: å sende John Carpenters «The Thing» (NRK1 02:05) på nytt er god timing med tanke på fjorårets mye omtalte (da særlig her i Norge) prequel (strengt tatt en prequel-til-en-remake, iom at Carpenters film var en passe fri remake av Howard Hawks «paranoid kaldkrigs-sci fi»-klassiker «The Thing» fra 1951) – dessuten tåler den faktisk alltid et gjensyn.

Men så var det tidspunktet da. Denne spalten har ikke fast jobb engang, men selv spaltisten synes fem over to på natta er litt i seineste klaget, litt upraktisk liksom. Tsk.

Men litt ros igjen: jeg går ut fra at den nynorske tittelen «Tingen frå ei anna verd» er en NRK-konstruksjon, i anledning kvoterelatert nynorskteksting. Den funker DRITBRA! Sjeldent vellykket, som det heter.

Det var forøvrig mye oppstyr rundt «Saamid Ednan»-scenen i fjorårets tapning av «The Thing», og joa, det var litt moro. I likhet med den relativt mye omtalte tøysenorsken-i-Tønsberg-scenen fra «Captain America». Småmorsomt det også.

MEN: i kategorien «odde innslag av norsk i Hollywoodfilmer» er ingen av disse engang i nærheten av åpningsscenen i John Carpenters versjon av «Tingen frå ei anna verd»-ser dere, den nynorske tittelen har umerkelig glidd inn i dagligtalen min allerede.

I likhet med samtlige replikker her:

«KOM DERE VEKK IDIOTER!»

Beste ever, med mulig unntak for robottaxisjåføren i Paul Verhoevens «Total Recall» (straks remake-aktuell den også, huffda) som sitter og plystrer på «Ja, vi elsker» når Arnie setter seg inn i bilen. Men ham fant jeg ikke på Tuba, dessverre.

 

SE OGSÅ
Hvem var Jason Bourne? (NRK3 21:25)
Paradise Hotel (TV3 21:30)
Eastbound and Down (SVT2 22:45)