I serien om klassiske album som tilsynelatende alltid ruller og går på en eller annen kanal (er det i reprise eller er det en ny sesong? Litt usikker) har vi denne gangen kommet til Tom Petty & The Heartbreakers«Damn The Torpedoes» fra 1979 (NRK2 20:00).

En time i selskap med Tom Petty er forsåvidt alltid velkomment. I tillegg er sølvreven fra Saragossa (neida, han er fra Gainsville, Florida) og hans hjerteknusere dobbelt Norgesvennaktuelle i disse dager. Ikke bare spiller de på årets Norwegian Wood-festival i Frognerparken fredag 15. juni, men pianomann Benmont Tench leverer sine patenterte boogietriller på et spor på det kommende albumet til («nye») Turbonegro, «Sexual Harassment» – som er i butikkene (i den grad det finnes platebutikker lenger) to dager før, den 13. juni. Passer fint med en liten oppfriskning av Petty-kunnskapene da.

En liten triviasmakebit, selv om det sikkert blir nevnt i programmet at den legendariske soulbassisten Donald «Duck» Dunn er med på albumkuttet «You Tell Me», er programmet fra 2010, så Dunns bortgang denne måneden har de neppe fått med seg.

Verdt å skjenke seg et glass i hans minne før du setter deg ned i kveld.

SØLVREVBONUS! Svenskene viser en dokumentar om Carol Cassady (SVT2 20:00), kona til beatniken-ikonet Neal Cassady og elskerinnen til den enda mer kjente beatforfatteren Jack Kerouac (som baserte romanfiguren Dean Moriarty i sin mest kjente roman «On The Road» på nettopp Cassady – Neal, altså). Svenskprodusert og greier, og ganske fersk.

 

SE OGSÅ
Firefox (VIasat4 21:30)
Mad Men (VOX 00:10)
The Doors -L.A. Woman (NRK1 00:20)