Om ikke påskemorgen fikk slukket sorgen (eller tørsten), er det kanskje verdt et forsøk å sette seg ned i sofaen (med et glass med noe brunt i) og nyte en time i selskap med en av det forrige århundrets største stemmer (og fremste levemenn).

«Sinatra synger» (NRK2 19:30) er en kavalkade med hovedsaklig tv-innslag med Frank Sinatra fra femtitallet og frem til åttitallet. En artig detalje, siden dette er en tv-spalte, er at allsidige Sinatra brukte uventet lang tid på å slå gjennom i TV-mediet (etter at han i tur og orden erobret scenen, platestudio, radio og filmmediet).

Hans to første forsøk på et fast tv-program ble regelrette flopper. Det tredje forsøket huskes i første rekke fordi fjerde og siste episode ble comebacket til Elvis Presley etter avtjent militærtjeneste. Presley fikk da også langt høyere gasje enn verten selv, på tross av at han kun fremførte noen få sanger.

En regelrett ydmykelse for den uttalt rock’n’roll-skeptiske Sinatra.

Først i 1965 fant Sinatra formelen, med tv-spesialen «A Man and His Music», som til gjengjeld ble en legendarisk suksess. Og endelig greide å formidle magien i stemmen til Sinatra i det firkanta formatet. På tross av at Sinatra faktisk var forkjølet under innspillingen.

Apropos Sinatra og tv-serier, liksom. Og når vi først er inne på det: vert for kveldens program er Sinatras yngste datter Tina, som selv hadde en slags karriere som skuespiller på 70-tallet. Først og fremst på TV, inkludert pilotepisoden av «kultklassikeren» «Fantasy Island».

På tross av søster Nancys gjesteopptreden i den originale «The Man From U.N.C.L.E.»-serien, tar allikevel broren Frank Jr. kaka i kategorien «gjesteopptreden fra Sinatraklanen i amerikansk tv-serie», når han satt seg ned rundt pokerbordet i et «privat spill» arrangert av Tony Soprano i den andre sesongen av «The Sopranos».

En morsom, nesten litt risky referanse til farens velkjente (og omstridte) bånd til den amerikanske mafiaen, eller det man kanskje kan kalle en fascinasjon som gikk begge veier …

 

SE OGSÅ
Det regner kjøttboller (TV3 18:15)
Cold Mountain (FEM 21:00)
Scarface (Viasat4 23:25)
South Park (TV2Zebra 01:55)