God pop-fredag!

TV-kanalenes konsekvente nedprioritering av popmusikkdekningen gir seg nemlig utslag i at popmusikken er beleilig (og relativt billig/lettprodusert) fyllstoff sånn i reprisesesongen. Aldri så galt at det ikke er godt for noe, si. Denne fredagskvelden byr i hvert fall, tro mot denne (litt tynne) tesen, solide doser pop. Hvor store doser SOLID pop kan man derimot kanskje diskutere, i hvert fall i når det kommer til den årlige VG-Lista Topp 20 fra Rådhusplassen (NRK3 20:00 og NRK1 21:30).

Det går nok kaldr nedover ryggen på mange (på feil måte …) om vi nevner artistnavn som Flo Rida, B.O.B., Tooji og Vinni (altså VINNI-PÅ-NORSK). Men muligens verdt å sjekke stemninga allikevel, om ikke annet for å se åssen Bergenstjommi Leo Ajkic (nykommer i programledertrekløveret i kveld) fikser debuten som vaskeekte fredagsunderholder!

Om du føler deg litt for gammal for hele greia, kjører SVT videre med sin egenproduserte serie om åttitallets popmusikk, «Eighties» (SVT1 22:00). Svenskene pleier jo tross alt å være stødige på popjournalistikk, selv om det kan virke som om de prøver å gape om litt vel mye når de i ett og samme program på en knapp halvtime skal ta for seg både Cyndi Laupers karriere og New Orders mildt sagt banebrytende tolvtommer «Blue Monday».

Om du føler deg enda litt eldre, eller om du rett og slett er en av dem som har ønsket deg tilbake til tiden da popmusikere spelte låtene sine sjæl og ikke bare trykket på en knapp helt siden New Order slapp «Blue Monday», stiller NRK 2 opp med en hel time Small Faces (NRK2 20:00). Det trenger man faktisk ikke være gammal og bitter for å sette pris på engang!

 

SE OGSÅ
Hellboy (SVT1 00:10)
Reality Bites (TV3 00:20)
Hard Candy (SIlver 01:15)