Yes! «Vildsvin på fatet» (SVT1 18:15) gir endelig litt kjøtt (bokstavelig talt …) til noe jeg trodde var en røverhistorie første gangen jeg hørte om det: fremveksten av store, ville, villsvinstammer i Sverige de siste tjue årene, til dels rett over norskegrensa.

Når jeg skjønte at det var sant, ble jeg for første gang i mitt liv fristet til å avlegge skytterprøve, få meg en børse og dra på jakt. Helt til jeg innså at det bare var det mentale bildet fra barndommens «Asterix»-hefter som framkalte reaksjonen min med vann i munnen med tanke på deilig villsvinkjøtt, og jeg kom på at villsvin alltid har vært en gedigen skuffelse hver gang de samme minnene har lurt meg til å bestille det på (stort sett) tyske kneiper.

Men: kveldens program byr foruten fakta om den svenske villsvinstammen også på kulinariske tips fra kokk Pelle Forss. Kanskje jeg må frem med børsa allikevel da. Helst med «Harald Synger Griseviser» på iPhoneøret. Evt som lokkelyd?

SE OGSÅ:
«Hellstrøm rydder opp» (TV3 19:30)
«The Aviator» (TV2Zebra 21:00)
«Letterman» (Vox 23:10)
«Under Afrikas himmel med Paul Simon» (00:10)