Føles alt litt meningsløst? Er du ikke helt der du vil være i livet? Har du probemer med å «vänja dig»? Fortvil ikke. Det er fullt mulig å leve et fullverdig liv, eller en slafs fattig erstatning for et fullverdig liv, gjennom TV-skjermen. Stol på meg, dette har jeg erfaring med.

PROBLEM A: Har ikke jobb
Løsning: «The Office» (TV2Zebra 09:15)

Perfekt timing at TV 2 Zebra sender amerikanske «The Office», eller «Kontoret», ganske presis på det tidspunktet de fleste av oss må innfinne oss på nettopp Kontoret, Det er nemlig få ting som gjør deg så glad for å slippe kontorlivet som et par episoder med Steve Carrell og (papir)kompani på rappen. Med mindre du er en av dem som av prinsipp hater alloe amerikanske versjoner av britiske TV-serier. Men da er det faen ikke rart at ingen vil ansette deg heller, si.

PROBLEM B: Kan ikke/gidder ikke lage ordentlig mat.
Løsning: «Hellstrøm rydder opp» (TV3 14:00 og 19:30)

Kjenner du selvforakten snike seg innpå for hver bit av pappaktig ferdigpizza, hver skje posesuppe og hver gang du går gjennom kredittkortregningene og ser posten for take-out? Det kunne vært verre. For på tross av et slags skinn av matpedagogisk tilnærming og menneskekjærlighet, er den klart fremste kvaliteten til serien «Hellstrøm rydder opp» (for tiden blant de aller beste reprisene på norsk TV!) at den beviser at det er noen som er enda verre enn deg selv til å lage mat. Og at disse menneskene driver restauranter. Av og til kan det virke som om slike mennesker driver de fleste restauranter i Norge, men det er en litt annen historie.

PROBLEM C: Kommer deg ikke ut/på konsert/festival.
Løsning: Roskilde-festivalen 2011 (NRK3 21:25)

Kanskje er du blakk, kanskje har du en jobb som krever tilstedeværelse, kanskje du har en veldig kjedelig kjæreste (evt en kjedelig kjæreste som ikke vil være hjemme og passe unga mens du er ute og gjør din greie). Om denne samlingen med konsert- og stemningsopptak fra forrige års Roskildefestival bare øker savnet etter fanteri, fokuserer du på feil ting. Fokuser på gjørmen. På egget i dreadsa. På gitarsoloene. Og prøv å mane tilbake minnet om han tyskeren som bæsjet på teltet ditt i 1995/2007. Plutselig kjennes kanskje sofaen litt mer ålreit?

PROBLEM D: Har ikke kjæreste.
Løsning: «There’s Something About Mary» (TV3 21.30)

OK, denne er litt vanskeligere å løse enn de andre problemene. I hvert fall om du velger å sitte foran TV-skjermen på en fredagskveld. Men når du først sitter der: Farrellybrødrenes tredje og kanske beste film «There’s Something About Mary» (1998) sørger for at du kan få lov til å kjenne litt på følelsene dine, uten at de tar overhånd, med sin høyst særegne kombinasjon av (oppriktig rørende og hjertevarm) romantisk komedie og i grunnen oppsiktsvekkende drøy lyte- pute- og gross out-humor. Dessuten får du tilbringe noen timer med en Cameron Diaz på høyden av sin …karriere, Ben Stiller i den mannlige hovedrollen trykker vel ikke helt på de samme knappene for det kvinnelige eller homofile publikummet. Men selv som heteroseksuell mann får man jo litt lyst til å ta vare på rollefiguren hans i denne filmen, så jada. Funker. Om det utelukkende er det fysiske du trenger å tilfredstille går det forsåvidt en såkalt XXX-parodi av «30 Rock» på Canal + Action 00:25, for de som liker å bli avbrutt av slappe vitser.

 

SE OGSÅ
Man on the Moon (Canal+ Emotion 18:05)
South Park (TV2 Zebra 19:00)
Mystic River (FEM 21:30)