En ganske slapp TV-kveld i dag for å være ærlig. På formiddagen, derimot, kan du få et gjensyn med en av tidenes «Seinfeld»-episoder: «The Calzone» (Viasat4 14:00).

Som så mange andre av de aller beste «Seinfeld»-episodene, tar «hovedplottet» utgangspunkt i George Costanzas manglende sosiale antenner -og en matrett (tittelenes calzone). Perfekt oppskrift! I tillegg har vi birollefiguren med det høyst minneverdige navnet Todd Gack, og en av Larry Davids aller, aller fineste monologer som George Costanzas sjef George Steinbrenner – eieren av The New York Yankees og en høyst ikke-fiktiv figur, selv om virkelighetens Steinbrenner døde i juli 2010.

Virkelighetens Steinbrenner filmet til og med en gjesteopptreden for den noe kontroversielle finaleepisoden til sesong 7, men havnet på klippegulvet i siste liten grunnet tidspress. Finnes imidlertid på tuba:

Og her en noe yngre George – unnskyld: Jorgé Steinbrenner sammen med Billy Crystal i 1985:

Som (baseballfanatiker og svoren fan av byrivalene Mets) Jerry Seinfeld sa ved Steinbrenners bortgang: «Who else could be a memorable character on a television show without actually appearing on the show? You felt George even though he wasn’t there. That’s how huge a force of personality he was!»

 

SE OGSÅ
Penn & Teller Tell A Lie (Discovery 22:00)
Top Gun (TV2 00:10)
Hårdrockens historia (SVT2 01:40)