Trenger du å roe nervene litt i dag? Tips: hils på et dyr. Helst ett lite ett. Klapp det på hodet.

Men om du ikke har en hundevalp tilgjengelig, og heller ikke er rapstjerne med rød løper-behandling hos din lokale dyrehage (og adgang backstage med pingvinene), finnes det heldigvis brukbare substitutter. BBC-serien «Ei iskald verd» (NRK1 21:10) er den beste naturserien på norsk TV siden … vel, sist gang sir David Attenborough var å se på hjemlige skjerner.

For en nasjonalskatt, for ikke å si verdensskatt, denne briten er. Tør ikke tenke på hvordan søndagene våre blir uten ham.

Uansett, kveldens episode byr på action i form av en spektakulær sekvens hvor en vågehval blir jaget mellom isflak av en sulten spekkhoggerfamilie – som så mye annet i denne serien festet til film for første gang noensinne. Vi får en dose gosselig humor med det obligatoriske besøket hos kongepingvinkolonien.

Og ikke minst: isbjørnunger som tar sin første svømmetur. Nååååå! For å si det med Big Boi i videoen over her: «I can’t wait to see the polar bears!»

Det er til og med mulig å få dobbel dose i kveld, da svensk TV viser samme serie – og dessuten har kommet en episode lenger frem. Episode 4 vises dermed 19:00 på (SVT2). Sweet, i dobbel forstand.

Om ikke dette er nok til å roe ned nervene, Kan du jo prøve «Fengslet i utlandet» på Nat Geo 22:30.

Det er tross alt deilig å vite at uansett hva du gjorde i går, var det ikke så dumt som det den assorterte gjengen av overvektige trailerparkamerikanere (nå låter jeg litt fordomsfull her muligens, men har du sett programmet?!) roter seg borti.

«Og så satt jeg alene på cellen, og det eneste jeg kunne gjøre var å banke i gitteret og rope «MEN JEG ER AMERIKAAAANSK STATSBORGER!»»