Hurra osv. Hvis du ikke har fått overdose nasjonalromantikk allerede, kan du i teorien bruke hele dagen din på å se norsk film på TV. Selv svenskene kjører på med «Max Manus» (SVT2 21:30). Problemet er at ingen av disse filmene er verdt å kaste bort noe særlig av tiden din på. Med et lite, mulig unntak av «Olsenbanden – Operasjons Egon» (TV 2 12:00). Men først og fremst på grunn av Oslo-nostalgi, ikke fordi det er noe filmatisk mesterverk, tvert imot.

«Raging Bull» (Canal + 18:00), derimot. Der har du et mesterverk. Første gangen jeg så den var jeg seksten år, alene i en kinosal. Den finstemte, men brutale biografiske filmen om bokseren Jake LaMotta slo meg passende nok fullstendig i bakken. Filmen er den andre av de to filmene som trioen Martin Scorsese (regi), Paul Schrader (manus) og Robert DeNiro (han er en amerikansk skuespiller, for ordens skyld) lagde sammen, og inneholder i likhet med «Taxi Driver» drøssevis av trøblete undertrykt (katolsk) seksualitet og maskulinitet satt i en presskoker til det eksploderer.

Nydelig skutt i svart/hvitt – denne filmen gir virkelig mening til den forslitte klisjeen om boksing som en form for ballett. Tåler definitivt et gjensyn når som helst, selv på en hurradag som dette!

SE OGSÅ:
«The Cable Guy» (Viasat Film Classic 16:00)
«Hellstrøms Mesterkokk» (TV3 20:30)
«True Blood» (NRK2 22:25)
«Suits» (TV2 22:30)