Om du følger denne spalten vet du at et godt soundtrack er mer enn god nok grunn til å anbefale en film, særlig om soundtracket er av Giorgio Moroder, og det skader heller ikke om det kan linkes opp mot noe rapmusikk.

«Midnight Express» (Canal + Hits 22:00) fra 1978 er med andre ord jackpot i Vikinglotto på en torsdag. Det er en severdig film også, på tross av at den er basert på en sann historie, regissert av samme mann som «The Commitments», og at skildringene av de tyrkiske cellekameratene til den stakkars uskyldige amerikanske turisten som er tett nok i pappen til å bli busta med et parti hasj i Tyrkia strengt tatt er dønn rasistisk (nei, ikke «på grensen til». Renspikka rasisme).

Men nok om filmen. Soundtracket inneholder også denne prototechnoperlen.

Forøvrig verdt å nevne at Chris Bennett, som synger på kjenningsmelodien og senere har etablert en helt respektabel karriere som jazz- og sessionsangerinne, er mer enn en vakker stemme. Hun poserte også naken på plateomslaget til sin albumdebut som frontkvinne for Giorgo Moroders Munich Machine.

Grrr!

Siden vi er inne på kulturkollisjoner kan vi jo også nevne at «Thor» går før «Midnight Express» på samme kanal (Canal + Hits 20:00).

Om du i likhet med meg var et innesluttet (men smørblidt!) lite barn som likte å sitte inne og forlese seg på norrøn mytologi mens de andre sparket fotball på løkka, finner du kanskje noe av den samme gleden som denne spalten gjorde i den fantastisk bastardiserte, fullstendig respektløse og herlig glorete vrien på vår gamle gudelære. Tenk, en afrokaribisk brite som Heimdal, a gitt (Idris Elba fra «The Wire»)!

 

SE OGSÅ
Notorious (TCM 17:00)
Hellstrøms Mesterkokk (TV3 20:30)
True Blood (NRK3 22:25)