Vi venter noen dager med å avsi dom over den nye selvutnevnte kvalitetskanalen VOX (fra TVNorge-gruppen), men det er deilig å kunne se et ordentlig talkshow på norsk TV igjen når David Letterman inntar sitt nye «norske hjem» kl. 22:45 (altså på VOX).

Noen vil hevde at vi nordmenn endelig har begynt å mestre talkshowformatet, med Skavlan og Ylvis og sånt. Dem om det. Men OK. Alt er relativt. Og joda, det har vært mye verre før.

Og egentlig ventet jeg bare på en anledning til å poste den videoen der, så takk, VOX!

Uansett. Talkshowformatet er selvsagt avhengig av gode gjester for at det skal fungere. Noe som selvsagt er et større problem i et land hvor vi høyden har 24 gode talkshowgjester totalt, Liv Ullmann medregnet. Kanskje melder dette problemet seg i kveld også for Harald og Bårds allerede fra starten noe vinglete «Brille» (NRK1 21:30).

Tore Sagen var et lyspunkt i første episode, og får være med videre i kveld. Men hvem er egentlig de to andre gjestene, Siri Kristiansen og Lars Berrum? Må innrømme at jeg måtte google dem. Kristiansen kommer fra P3, tentativt en slags humorskole for NRK virker det som. Er man en smule diplomatisk kan man si at det har gått litt ymse med disse P3-komikerne i overgangen til den store, flate skjermen (selv om nevnte Sagen-bror som sagt begynner å bli litt tryggere nå). Kristiansen har i det minste fått prøve seg som Linn Skåber-vikar på Nytt På Nytt, så selve grunnscenografien til «Brille» burde i det minste være hjemmekoselig, sånn sett.

Det eneste jeg fant når jeg søkte på Lars Berrum var derimot dette.

Sorterer vel under …«hmmm, interessant». Eventuelt under «lekestue». Er det velsmurt talkshow du er ute etter, er nok Letterman et safere valg. Til nøds er det reprise på «Nytt På Nytt» midnatt (NRK1).

Oppdatering: Det ser ut til at «Brille» har skiftet gjest siden de opprinnelige programomtalene ble skrevet. Ut: Berrum, inn: Atle Antonsen.

 

SE OGSÅ
Universets mysterium (NRK2 22:30)
Hellstrøm inviterer (TV3 20:00)
Tangerudbakken borettslag (TVNorge 20:30)