De er ikke verdens beste band, mer et slags tributeband. Eller Black Debbaths åndelige fettere i Amerika.

Filmen om Jack Black og Kyle Gass’ «Tenacious D» (TV 2 Zebra 21:15) er omtrent som skivene deres; hysterisk morsomt og riktig så fengende i små doser, men tidvis kjedelig, kanskje til og med irriterende i lengden. Den ideelle planen for denne lørdagskvelden involverer dermed strategisk, velplassert zapping.

La oss prøve å hjelpe deg:

«Being John Malkovich» (TV2 Filmkanalen 21:00) er en film av et helt annet kaliber, og fortjener absolutt å bli sett i sin helhet om du ikke har sett den før. men det har du vel, opptil flere ganger.

Og Spike Jonzes film (med manus av Charlie Kaufman) er så fylt så til randen av kreative idèer og små tvister at den sånn sett også fungerer utmerket i mindre doser, stykkevis og delt. Prøv å time deg inn mot de delene som handler om eksperimentelt dukketeater.

Eksakt det samme kan sies om P.T. Andersons «Magnolia» (Canal + Hits 20.00). Her er det kanskje særlig Tom Cruise sitt motivasjonsseminarforedrag man bør sikte seg inn mot.

Fine «Filmens Historie» (NRK2 21:10) nærmer seg slutten og handler denne gangen om nittitallet. Og er du av en viss generasjon har du forhåpentligvis hørt mer enn nok analyser av Quentin Tarantino og Coen-brødrene på dette tidspunktet. En episode som man med andre ord burde styre unna – om det ikke var for at den også inneholder et intervju med kunstfilmregissør/samtidskunststjerne Matthew Barney! Dét burde være vel verdt å zappe innom.

Trivelig helg!

 

SE OGSÅ
Kobra (SVT1 10:20)
Jailhuse Rock (TCM 19:25)
Gordon Ramsay rydder opp (VOX 19:55)
Funny Games (TVNOrge 00:30)