John Hustons 1982-filmatisering av 70-tallets Broadway-musikalversjon av 1930-tallets populære stripetegneserie «Little Orphan Annie» (puh!) går på NRK1 16:15 i dag og er mer enn severdig spør du meg – selv om det skal sies at jeg er «rett over» gjennomsnittlig glad i film-musicals.

Men selv mange av dem som avskyr musicals vil ha et forhold til musikken i «Annie», om ikke annet gjennom Jay-Zs massive, «Annie»-samplende «Hard Knock Life» – låten som for alvor gjorde Jay-Z til et mainstreamfeneomen og en sertifisert popstjerne selv i Europa (og Norge).

En artig liten bonus for «Annie»-komponist Charles Strouse, som i en alder av 71 år fikk sin andre førsteplass på Billboards single-liste, 41 år etter at han skrev denne for The Poni-Tails:

Aldri for seint! Og apropos odde coverversjoner prøvde Klovner i Kamp seg her hjemme på en norsk vri på Jay-Zs samplegrep, med en demotape som NESTEN ga dem en platekontrakt med et større norsk plateselskap (men som aldri dukket opp på noen offisiell utgivelse senere):

Bonustrivia for ultraobskurister: Klovner i Kamp-versjonen sampler den norske 1991-oppsetningen av «Annie» fra Bryggeteateret. Med selveste Maria Haukaas Storeng som Annie – OG med såvel Nils Bech (!) og Mirejam fra Martine & Mirejam (!!) i barnehjemskoret.

Maria Haukaas Storeng, Nils Bech og Mirejam på én og samme Klovner i Kamp-demo -her snakker vi ufrivillige duettpartnere fra både himmel og helvete!

 

SE OGSÅ
Real housewives of New Jersey (TVNorge 14:20)
True Blood (NRK3 22:25)
Kristi siste frestelse (SVT2 1988)
2001: A Space Oddyssey (TCM 00:45)