Relativt stor premieretorsdag i dag. En anledning til en runde # 2 av vår favorittlek:

ALTERNATIVER TIL PREMIEREAKTUELLE SERIER VI TROR VI KOMMER TIL Å HATE:

1: Hellstrøms mesterkokk (TV3 20:30)

Jeg må innrømme at jeg ikke er bombesikker på at jeg kommer til å hate denne. Det litt «Top Chef»/«Hell’s Kitchen»-aktige konseptet gir i prinsippet tross alt plass til Hellstrøms virkelige kompetanseområder: å lage mat. Og å være veldig, veldig streng. I motsetning til de siste par Hellstrøm-konseptene, som har fokusert mer på litt tafatte forsøk på å være medmenneskelig og FOLKELIG.

Blir det for ille, kan vi jo alltids prøve å skru over på BBC Lifestyles reprise på serien «Dolce Vito -Dream restaurant» (20:45). Med et i grunnen svært fornøyelig utgangspunkt: den suksessfulle italienskfødte britiske restauranteieren Vito Cataffo ville i 2009, etter å ha etablert fem italienske restauranter i Storbritannia, forsøke seg på etablere en restaurant i Italia som kun serverte …britisk mat?! Dessverre ble det aldri noen sesong 2, da Søte-Vito døde av diabetes (!) i 2010, kort tid etter at serien opprinnelig gikk på britisk fjernsyn.

 

2. Torsdag kveld fra Nydalen (TV2 21:45)

En dårlig nyhet for de som ikke akkurat er fans av TKFN som går inn i sin syvende sesong i kveld, men som allikevel synes de er litt morsomme en gang iblant, treffer blink med bind for øya av og til: Morten Ramm er fra og med denne sesongen ute av ensemblet. En dårlig nyhet til: Norges mest irriterende mann, Henrik Thodesen, er fortsatt med. Jo, også har Sigrid Bonde Tusvik blitt fast medlem. Det er jo litt morsomt.

Fordi hun ikke bare er Norges mest irriterende kvinne, men også eks-kjæresten til Henrik Thodesen. Hva i all verden gikk galt mellom dette tilsynelatende perfekte paret? Kanskje denne sesongen medfører at de finner ut av det, gifter seg og får femten barn et sted langt, langt unna norsk offentlighet og sketsjeprogrammer? Det er lov å drømme. i mellomtiden ser vi på «30 Rock» (NRK3 19:30). Som riktignok ikke er et ordentlig ensemble-sketsjeprogram, men som fungerer langt bedre (både ensemblet og sketsjene!) enn det virkelige programmet det både er en semi-spinoff og tidvis en slags parodi på -«Saturday Night Live». Som jo som kjent også er programmet «Torsdag kveld fra Nydalen» er en blek, blek og veldig norsk avskygning av.

 

3. Nårje (TV2 22:45)

Konseptet til denne serien virker litt unødig klønete og ikke minst en smule …selvopptatt: en serie sketsjer som skal vise hvordan «Ola Nordmann» oppfattes gjennom svenske øyne. Kunne muligens hatt noe for seg om man hadde latt noen av de nokså mange dyktige svenske komikerne der ute produsere sulamitten, si? Men neida.

I spissen for et ensemble som ellers er rekruttert fra en lagerhall i Nydalen (kremt) finner vi dessuten Otto Jespersen. Har Otto Jespersen noensinne vært morsom? Ja. Det har han faktisk, men det er fryktelig lenge siden.

Denne radioklassikeren fungerer vel i dag også som en slags trippel-metakommentar til det å eldes med verdighet. La oss omformulere spørsmålet: har Otto Jepsersen noensinne vært morsom PÅ TV? Trenger vi å svare på det? Nei, vi overlater satiren til et folkeslag som behersker den og slår over til «Uka med Jon Stewart» på VOX (22:50).

 

SE OGSÅ
Stil (TV2 19:00)
Antikrundan (SVT1 20:00)
Penn & Teller Tell A Lie (Discovery 21:00)