Foreløpig har ikke «Alcatraz» (TVNorge 21:30) vært allverdens å skryte av. Et rotete, konspiratorisk plot som sikkert tar 20 episoder, minst, å nøste opp i. Hvem gidder å bruke halve året sitt på å følge med på noe sånt, bare for (uungåelig) å bli skuffet over hvor idiotisk DEN STORE JÆVLA HEMMELIGHETEN egentlig er?

Kaaanskje jeg gidder. For jeg liker Sam Neill. Jeg liker å se ham på TV igjen. Jeg liker i grunnen å se ham på TV hver gang «Jurassic Park»-filmene går i reprise også. Vel, ikke hver gang, men i hvert fall noen av de gangene de viser den første filmen. Det er også verdt å se Sam Neill på TV de gangene «Dead Calm» (1989) dukker opp, en slags gjennombruddsfilm for både Neill og Nicole Kidman, og en av alt for få filmer hvor Billy Zane har fått fått overspille en campy morderisk psykopat.

Men fremfor alt minner oppsynet til Sam Neill meg fortsatt om det jeg regner som min største TV-opplevelse noensinne. Den grå torsdagen (?) en gang vinteren 1995(-ish) norske ZTV av en eller annen grunn satte filmen «Possession» på sendeskjemaet. Hadde egentlig sjefene der i huset i det hele tatt sett Andrzej Zulawskis film fra 1981 før de satte den på programmet? Jeg tviler faktisk.

Jeg har aldri sett noen overspille så intenst som Sam Neill og ikke minst motspiller Isabelle Adjani gjør i denne filmen. Sjekk:

Jeg har sett mye rar film, men «Possession» er fortsatt noe av det merkeligste jeg har sett. I hvert fall på en norsk TV-kanal.

Jeg husker fortsatt at jeg og kompisen min snudde oss mot hverandre etter filmen. «hva faen var det her for noe? Og var det den beste filmen jeg noensinne har sett eller den verste?» Jeg vet fortsatt ikke svaret. Men jeg liker Sam Neill. Og det går rykter om en fjerde «Jurassic Park»-film igjen.

PS: Og i denne spalten kan forøvrig alt knyttes til en rapsang, gjerne fra San Francisco og/eller omegn. Absolutt alt:

 

SE OGSÅ
Gordon Ramsay rydder opp (TV3 20:30)
Tungrockens historie (NRK2 20:45)
The Departed (Viasat4 21:30)
Uka med Jon Stewart (VOX 22:50)