Dette med «replikker i nyere amerikanske rapkomedier som blir adaptert til steintøffe raplåter» er etterhvert en gjenganger i denne spalten. Fordi vi liker det. «Tropic Thunder» (TVNorge 21:30) er et brennende aktuelt kroneksempel. Den er også passe brennaktuell av en annen anledning: nylig ble det annonsert at Tom Cruise sin mye omtalte rollefigur i filmen, rapentusiast og superagent Les Grossmann, får sin egen film. Det vil si, manuset nærmer seg ferdig i det minste. Så ikke hold pusten, men GLED EDER allikevel. Hvorfor?

Og at scenene med Cruise/Grossman IKKE er det soleklare høydepunktet i «Tropic Thunder», sier mye om hvor fantastisk Robert Downey Jr. er i rollen som den australske metodeskuespillfanatikeren Kirk Lazarus, som i filmen-inni-filmen spiller den afroamerikanske vietnamkrigssersjanten Osiris. Og som nekter å gå ut av karakter selv når virkelige kuler begynner å suse rundt settet – «Man, I don’t drop character ’till I done the DVD commentary.»

Etter sigende skal Robert Downey Jr., som selv er svoren «method actor», faktisk ha nektet å gå ut av karakter som Lazarus/Osiris mellom opptakene på (det ekte) settet. I tillegg gjorde han hele DVD-kommentarsporet til «Tropic Thunder» som karakteren Lazarus/Osiris. Whoa. Det er så trippelmetaironisk at jeg blir helt sliten i hodet. Trivelig helg!

SE OGSÅ:
«På tørre never» (Viasat4 21:30)
«The Terminator» (TV3 21:30)
«Mad Men» (VOX 00.10)
«South Park» (TV2 Zebra 03:20)

• Lik oss på Facebook og følg oss på Twitter for daglige oppdateringer fra film- og tv-verden, anmeldelser, konkurranser og mer!