For et par uker siden skrev vi om dokumentaren «Follow the Leader», da vist på svensk TV. Når den går på norsk TV denne uken (reprise NRK2 23:15), er det under den kjempenøytrale tittelen «USAs konservative broilarar»?!

Ha, ha. Og ja-ja.

Definitivt ammunisjon til de som bruker mye av tiden sin på å poste om SOSIALISTISKE NRK i diverse kommentarfelt. Vi skal faktisk gi dem den. Men selve dokumentaren er svært se verdig okke som, og langt langt mer nyansert enn den norske tittelen vil lure deg til å tro.

Og apropos repriser, dokumentarer og amerikanske tilstander på NRK: 20:30 er det reprise på andre avsnitt av dokumentarserien «Valdres Teens» (NRK2). Et merkelig forsøk på å lage hipp dokusåpe med hipp musikk om relativt uhipp og uglamorøs (selv om hun Isabelle prøver så godt hun kan på det motsatte…) ungdom fra en videregående skole i Valdres.

Litt merkelig, men også merkelig vellykket; Både troverdighet og sjarm er til stede, med god anledning til såvel mimring om egen ungdom som irritasjon over ungdommen nåtildags – gjerne simultant.

Den trekkes derimot litt for de stadige forsøkene på «internbranding» og skjult egenreklame. På tross av at det er en ekstern produksjon har de tydeligvis fått klar beskjed på et eller annet kammers.

Når Simen høvler en plate for far sin, er det selvsagt med P3 på øreklokkene. Når Isabelle og familien får beskjed er det selvsagt gjennom Dagsrevyen. Og så videre. Ikke særlig subtilt. Og det er lenge siden jeg har sett en Dagsrevyen uten en eller annen egenprodusert nyhet av typen: «Regissør av NRK-dramaserie som har premiere i morgon med brannfakkel i debatten!» eller for den saks skyld «Gratis bløtkake for ny P1-jingle til 30 millioner i radioresepsjonen». Men nok om det. Aaargh. God søndag!

SE OGSÅ
Hellstrøms Mesterkokk (TV3 19:00)
V For Vendetta (TV2 Zebra 21:00)
American Beauty (FEM 22:50)