Jeg skrev om «South Park» i går, men det betyr ikke at jeg kan utelate å nevne at TV2 Zebra i kveld (21:00) begynner å sende den 15. sesongen av den fremste satiren USA har produsert siden Mark Twains dager. Det betyr at du må sette av tirsdag om seks uker, både foran TVen og i denne spalten, for da skal vi snakke om følelser, bæsj og Fleetwood Mac.

Jeg sier ikke mer foreløpig, men jeg gleder meg.

Og apropos bæsj. Den engelske dokumentarserien «Storbyens skitne fortid» (NRK2 kl. 20.45) passer ekstremt dårlig som TV-følge til (sen) middag.

Andre episode i kveld tar oss til revolusjonens Paris:

Historikeren med det noe villedende (sånn assosiasjonsmessig, i denne sammenghengen) navnet Dan Snow kan blant annet berette om hvordan parfyme opprinnelig ble opppfunnet for å kamuflere den evig tilstedeværende stanken av skitt, samt hvordan man behandlet skinn med ekskrementer og urin. Og annet kos.

Så første episode av denne serien forrige mandag. Dessverre sammen med middagen. Er ikke sikker på hvor godt jeg synes konseptet egentlig fungerer, men det er en stemme inne i meg som bare må applaudere selve ideen om å lage edutainment-TV som skal lære deg «levende historie» med utgangspunkt i nettopp bæsj.

Mulig at denne stemmen egentlig er min indre femåring, så klart.

 

Se også:
Black Book (TV1000 Action 15:40)
Lous Theroux -Megafengselet i Miami (NRK2 19:15)
Ung, dum og gravid (FEM 22:30)