Sarah Polleys «Stories We Tell» er vi sikre på at kommer til å bli en av årets store dokumentarbegivenheter. Kanskje den store, ved siden av Joshua Openheimers vanvittig kraftfulle «The Act of Killing».

Polley (som tidligere har regissert «Take this Waltz» og «Away from Her») har laget en film om sin egen dramatiske familiehistorie.

Moren, den avdøde skuespilleren Diane Polley, var en sprudlende og varm personlighet – som alle elsket, og som hadde et stort behov for å bli sett og elsket selv. Faren, Michael Polley (som fremdeles lever) har derimot alltid vært en mer privat person, en lavmælt familiefyr.

Diane hadde en rekke utenomekteskaplige eventyr, og i løpet av filmen kommer det fram at Michael ikke er Sarahs biologiske far.

Vanvittig gode anmeldelser fra diverse festivalvisninger rapporterer om en kompleks og ekstremt følelsesladet film, som prøver å fortelle historien fra flere sider – og ved hjelp av Super 8-opptak som i realiteten er spilt inn i nåtid med profesjonelle skuespillere.

Kjærligheten, ass. Det er ikke så greit osv.

Uansett, filmen ble vist under Oslo filmfestival nå nylig, og skal ut på kino i Norge 22. mars. Her er den nye traileren som kom i natt:

Én annen spennende indiefilm hvis kinoframtid i Norge er langt mer usikker er Noah Baumbachs nye og svært lovende «Frances Ha».

Baumbach debuterte allerede som noenogtyveåring på 90-tallet, og fikk sitt store gjennombrudd med «The Squid and the Whale» i 2005. Siden har han blant annet skrevet et par filmer med Wes Anderson, og gitt ut de severdige, men kanskje noe tyngre «Greenberg» og «Margot at the Wedding».

Hans nye film er skrevet av Baumbachs kjæreste Greta Gerwig, som også spiller hovedrollen her. Komedien (som er skutt i svart-hvitt) følger en ikke spesielt ambisiøs og veldig blakk danser i New York. Woody Allen møter «Girls»? Apropos sistnevnte, Adam Driver (Adam i «Girls») har også en rolle her.

Her er den nye traileren:

Filmen har, såvidt vi vet, ingen norsk distributør ennå – men her har våre venner i Montages skrevet ganske inngående om hvorfor filmen bør settes opp på kino i Norge.

Er det en eller annen distributør som sitter og teller kroner for å se om de har råd til å kjøpe den inn? Ta kontakt med oss, da vel – kanskje vi kan spleise.

Tvilsom bonus til slutt: Traileren til en lavbudsjettsapokalypsekomedie vi ikke ville hatt om du ga oss den gratis.

Uansett hvor mye vi liker Anna Kendrick og John Francis Daley: