Her i redaksjonen har vi stor forståelse for at endel hormonelle 16-åringer kunne tenke seg å løse inn billett til Lars von Triers kommende sexkunstepos «Nymphomaniac», men det kan herved bare glemmes.

Medietilsynet opplyser nemlig i dag om at Nordisk filmdistribusjon – som har ansvaret for lansering her til lands – ikke har sendt den inn til vurdering.

Filmen får dermed automatisk 18-årsgrense.

Det kommer ikke akkurat som noe stort sjokk, men verdt å registrere likevel.

Verdt å registrere er i aller høyeste grad også teksten til Katrine Hornstrup Yde i danske Information, som har skrevet om filmen på særdeles oppvakt vis.

Hun vurderer «Nymphomaniac» som en særdeles usexy film:

Der er aldrig noget synderligt sexet ved et ’fuck’, ved sex og samlejer, i Lars von Triers film. Og om de pornografiske elementer i Nymphomaniac har filmens mandlige hovedrolleskuespiller, Stellan Skarsgård, gentagne gange sagt, at filmen er en »meget, meget dårlig film at spille den af til«. Hvis man kan sige, at Trier med Nymphomaniac (som producent Peter Aalbæk med en fuckfinger til dansk hyggenygge har kaldt »årets julefilm«) for første gang har gjort sex til et eksplicit tema i en film, så er det i gammelfreudiansk forstand: at sex er alt, at alt er sex.

Magtforskruede relationer. Desperation. Melankoli. Og ren og skær ynkelighed.

Les artikkelen her, anbefales varmt.

Den fire timer lange «Nymphomaniac»-versjonen får premiere på norske kinoer 24. januar.