• Oppdatering: Traileren er nå fjernet

Sesong to av «Lilyhammer» er varslet til NRK og Netflix seinere i år, og de internasjonale distributørene Red Arrow International er opptatt med å sikre at serien blir solgt til enda flere land i verden.

Såpass ivrige er Red Arrow at de har lagt ut en trailer for sesong to, som nylig er innspilt, på sine hjemmesider.

Stas!

Traileren er livlig og vil trolig gå hjem hos fansen, men en liten advarsel er på sin plass: Den avslører også ganske mye av handlingen i den kommende sesongen, så hvis du vil bevare spenningen bør du ikke trykke play i videovinduet øverst.

Her er hva vi vet om «Lilyhammer» sesong to fra før (og igjen – spoiler alert!):

Steven van Zandts karakter fremdeles lever under vitnebeskyttelse i Lillehammer, der han sjonglerer en tilværelse som nattklubbeier og far til to.

Farsrollen byr imidlertid på en rekke utfordringer for Frank Tagliano/Johnny Henriksen, og særlig vil vi tro at de norske forventningene om en tilstedeværende og mjuk far kan være trøblete for en tidligere mafiamann. Også har du navnene, da. «The ass twins», hihi.

I tillegg kommer det en gjeng britiske fotballhooligans som begynner å skape problemer for Frank og hans norske venner, etter at et salg av en bil går skeis.

Bilen ble kjøpt av karakteren til den britiske komikeren Paul Kaye, som i forrige episode av «Game of Thrones» dukket opp som karakteren Thoros of Myr :

Situasjonen kompliseres ytterligere av et bankran der dokumenter som avslører Franks identitet forsvinner. Disse må Frank få tak i kjapt, uten å fange oppmerksomheten til byens nye blodtørstige politikvinne – en ambisiøs dame som ser Lillehammer som en mulighet for å komme seg videre og opp i systemet.

Men det er ikke alt: Franks tidligere mafiavenner vet også at han er i live, et faktum de vil prøve å gjøre noe med. Puh!

Vi nevnte Paul Kaye, men han er ikke det eneste nye navnet som dukker opp i sesong to. Også walisiske Amy Beth Hayes («Dr. Who», «Mr Selfridge») er nytt navn på skuespillerlista, sammen med hjemlige Jakob Oftebro, Else Kåss Furuseth, Henriette Steenstrup, Jon Øigarden og Jan Erik Madsen.

Premiere blir altså mot slutten av året.