Tidligere i dag skrev den ikoniske filmbloggeren Harry Knowles at han «hadde hørt» at det ville komme en egen «Star Wars»-film om Yoda, uavhengig av den kommende nye trilogien (som JJ Abrams skal sparke igang).

Nettet småkokte litt over informasjonen – men ettersom de har sirkulert en stund allerede (med mest snakk om en egen Boba Fett-film), lot vi det ligge til modning.

Men, som vanlig: Knowles var inne på noe. Det er ikke uten grunn at mange tok oppdateringen hans for god fisk – mannen var jo en av de aller første som ble håndplukket til å se «Attack of the Clones» på et hotellrom (riktignok etter å ha gitt «Phantom Menace» strålende kritikk).

I kveld kunne nemlig Disney-boss Bob Iger ifølge THR bekrefte overfor selskapets investorer at joda, de jobber med enkeltstående «Star Wars»-filmer utover de kommende annonserte tre.

Til å skrive manus til filmene er Lawrence Kasdan og Simon Kinberg hyret inn – og det er stort sett alt som kom av informasjon. Visstnok skal de skrive på hver sin film, med hver sin Star Wars-figur i sentrum.

Sett i lys av skriveriene tidligere i dag, er det all grunn til å anta at den første filmen vil handle om Yoda, akkurat slik Knowles har «overhørt». En annen film han hørte skulle være i anmasj, etter Yoda-filmen, skal potensielt handle om Jabba the Hutt.

Så lenge det ikke er Jar-Jar Binks som får sin egen film, er det aller meste egentlig helt greit (men vi hadde ikke takket nei til Boba Fett-filmen, altså).