Her er Filter Film og TVs ukentlige tips til et knippe nyutlagte, gode filmer og/eller tv-serier på streamingtjenester tilgjengelig i Norge.

Tipsene er basert på en unik, nanoteknologisk analyse av søketrender på internett og refleksjoner av hjernebølger i troposfæren, utviklet av forskere ved MiT. NEIDA, det er bare noe ræl vi koker opp på egenhånd sånn på tampen av uka.

Men vi lager en mer eller mindre komplett oversikt over hva tjenestene har lagt ut den siste uka – filterguide.no – så vi har i det minste en viss oversikt over hva som finnes der ute.

«Mr. Robot» var den store seriesnakkisen i USA i fjor, men har ikke vært tilgjengelig på noe lovlig og rimelig håndterbart vis her til lands – det nærmeste var vel da den gikk på SVT i høst. Nå går den imidlertid på NRK, og er dermed tilgjengelig for streaming i en kort periode (foreløpig de to første episodene).

Kort fortalt: En uhyggelig, intenst spennende og smart thriller om en intelligent, men forstyrret og narkoman dataspesialist med et hemmelig dobbeltliv som hacker og mer makt enn du liker å tenke på. Glitrende spilt av ikke så rent lite skumle Rami Malek.

skam

«Skam» var den store seriesnakkisen i Norge i fjor, og selv om en dramaserie om elever ved en videregående skole ikke akkurat høres ut som noe nasjonen benker seg ned for å se er den så vellaget og, ja, gripende, at forventningene er skudd til topps når statskanalen legger ut starten på sesong to.

Premiere på ny «House of Cards»-sesong, og for første gang i seriens historie er den vel mindre absurd enn virkelighetens amerikanske politikk. Vi tar ekteparet Underwood framfor Donald Trump hvilken dag som helst.

Netflix har for øvrig også lagt ut et par gamle filmer vel verdt et gjensyn: Clinterns «A Fistful of Dollars» for den som savner litt gammeldags kruttrøyk, og Woody Allens «Everything You Wanted to Know About Sex But Were Afraid to Ask» for deg som tåler nevrotisk komikk.

Marvel-filmen «Ant-Man» er ute på Viaplay!

Nest etter «Deadpool» er det den morsomste superheltfilmen noensinne, og muligens den beste i Marvels kinounivers siden den første »Avengers»-filmen.

Visst er det delte meninger om «The Wolf of Wall Street»Martin Scorseses filmatisering av finans-kødden Jordan Belforts u-t-r-o-l-i-g-e selvbiografi, men i vår verden (a.k.a. den gjeldende verden) er den helt på høyden med regissørlegendens øvrige filmografi. Ikke minst på grunn av to fullstendig overrumplende, komiske scener som i sin tid fikk oss til å vekke et halvt Boeing 747 med latterbrøl. Kan røpe at den ene scenen involverer et musikk-korps, og den andre et årgangs-sovemiddel.

Ute på CMoreog TV 2 Sumo nå!